Najnovije

DEKADENCIJA EVROPSKIH ELITA I SRAMOĆENJE SRBIJE: Opozicija o ceremoniji u Parizu

Umesto dostojanstvenog obeležavanja završetka Prvog svetskog rata, u Parizu smo prisustvovali "hepeningu" koji je pokazao dekadenciju evropskih elita, istorijsku konfuziju i relativizam u punom sjaju, poručuje Miloš Jovanović, predsednik opozicione Demokratske stranke Srbije. Dveri kritikuju poruke crnogorskog predsednika, izrečene u Parizu.

Skup u Parizu (Foto: Jutjub)

Miloš Jovanović je ocenio, a prenosi DSS u saopštenju, da o tome pored govora samog francuskog predsednika Emanuela Makrona, svedoči i zastava nepostojećeg Kosova u katedrali Notr Dam, kao i skandalozan raspored gostiju na centralnoj ceremoniji.

Jovanović smatra da Srbija, kad je reč o tretmanu njenih predstavnicima, nije smela sebi da dozvoli takvo vrstu omalovažavanja.

Na poruke predsednika Crne Gore Mila Đukanovića iz Pariza da je Srbija pre sto godina "tragično anektirala Crnu Goru" i da je Srbija razlog ulaska Crne Gore u rat, opozicioni pokret Dveri reagovao je saopštenjem u kome ističu da je ovo nastavak antisrpske kampanje od strane zvanične Crne Gore.

Dveri poručuju da je ovo još jedna u nizu izjava koja ima za cilj prekrajanje istorije i prikazivanje Srbije kao agresora, te nastavak kreiranja razdora između bratskih naroda.

Srbija, kažu u Dverima, mora jasno pokazati ne samo zvaničnoj Crnoj Gori, već i svetu, da nećemo dozvoliti novo tumačenje istorije, koje nema dodirnih tačaka sa istinom.

O čemu su navodno Tači i Putin razgovarali, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Svetski lideri u Parizu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA