Najnovije

Kako bi izgledao početak eventualnog rata između Rusije i SAD?

Šta će predstavljati nepogrešiv znak da će Amerikanci napasti, i kakve kontramere ruska armije može da preduzme u cilju preuzimanja strateške inicijative kada je sukob neminovan- analizira poznati ruski vojni ekspert Konstantin Sivkov.

Ilustracija (Foto: Pravda)

Potencijalni rat između vojski SAD i Rusije može započeti sa primenom standardnog-konvencionalnog oružja, dok bi u narednoj etapi sukoba koja može doći posle nekoliko dana, mesec ili čak i više, počelo da se upotrebljava nuklearno oružje-izjavio je ruski vojni ekspert Konstantin Sivkov, a prenela novinska kuća RIA Novosti.

Po njegovom mišljenju, neposredni znak da se SAD spremaju za rat je opoziv njihovog ambasadora iz Moskve i povlačenje diplomatsko-konzularnog osoblja.Takođe, na ruskim granicama se mogu rasporediti kopnene jedinice pod izgovorom izvođenja vojne vežbe, dok bi se uočili i krupni pokreti pomorskih jedinica američke RM u obliku udarnih borbenih grupa radi izvođenja udara po ruskoj teritoriji.

Takva dejstva potencijalnog agresora, po mišljenju eksperta, bi dale Rusiji neophodno vreme da preduzme adekvatne kontramere.

Jedna od njih može da bude nanošenje preventivnog udara konvencionalnim oružjem po rejonima gde su grupisani raketni potencijali agresora upereni ka Rusiji, a koji se sastoje od sistema sa balističkim i krstarećim raketama. Za operaciju preventinvog udara Rusija može veoma efikasno da upotrebi krstareće rakete velikog dometa „Kalibr“, H-101 i hiperzvučni „Kinžal“.

Pored toga, u vezi sa izlaskom SAD iz Dogovora o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa autor predlaže opremanje ruske armije balističkim raketama srednjeg dometa koje će biti opremljene nuklearnim bojevim glavama, što će u velikoj meri raširiti potencijal nuklearnog odvraćanja.

Po rečima eksperta, gotovi projekti koji su ostali još iz sovjetskog vremena, omogućavaju da se opremanje ruske armije ovim sredstvima obavi veoma brzo, i sa minimalnim troškovima.

Haos u Gazi, Netanjahu prekinuo posetu Parizu, ima mrtvih i ranjenih. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: bog-rata.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ruska armija

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA