Najnovije

Vučić se sastao sa Micotakisom: Spone naših zemalja su neraskidive, hvala na podršci evropskom putu Srbije

Predsednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom grčke Nove demokratije Kirijakosom Micotakisom.

Vučić (Foto: Jutjub)

Sastanku u prostorijama stranke u Beogradu prisustvovali i funkcioneri SNS Jadranka Joksimović, Marko Đurić i Vladimir Orlić.

Vučić i Micotakis su nakon sastanka održali zajedničku konferenciju za novinare, na kojoj je istaknuto da je bilo reči o saradnji Srbije i Grčke, Nove demokratije i SNS i da su obe stranke pripadnice bloka Evropske narodne partije, te je moguće odnose pospešiti na obostrano zadovoljstvo i korist.

"Hvala na podršci Srbiji na evropskom putu. Zamolio sam da ona bude još snažnija, bolje pirmećena u evropskim krugovima. Bilo je reči o bilateralno-političkoj saradnji i zahvalni smo što Grčka neće menjati svoju poziciju po pitanju KiM, to je od nas od velikog značaja. Obojica smo konstatovali povezanost i konkretne načine da unapredimo saradnju po pitanju infrastrukture, od spajanja Beograda i Soluna železničkom prugom. Zamolio sam Micotakisa da nam pomogne u konkretnim stvarima i problema od glasanja za Interpol do drugih stvari koje za nas nisu lake. upoznao sam ga sa taksama, suprotno sporazumu CEFTA sa Prištinom, ne želeći da ga dovodim u neugodnu situaciju da on mora da arbitrira između nas. Takođe smo dogovorili kako da u svim forumima Evropske narodne partije podržavamo jedni druge i kako da ekonomski osnažimo naše veze", objasnio je Vučić.

Tramp planira smenu još jednog zvaničnika. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ambasador Francuske: Molimo Vučića i srpski narod za izvinjenje

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA