Najnovije

KREĆE REVOLUCIJA PROTIV ZAEVA: VMRO-DPMNE poziva na masovne proteste

Lider makedonske opozicione partije VMRO-DPMNE u Hristijan Mickoski pozvao je pristalice te stranke na "sveopštu revoluciju" protiv vlade Zorana Zaeva.

Protest VMRO-DPMNE (Foto: Jutjub)

Opozicija je ranije za sredu poslepodne najavila protest u centru Skoplja, a Mickoski je rekao da će protestom u centru Skoplja početi "nacionalnu, ekonomsku, socijalnu, obrazovnu" revoluciju protiv vlade Zorana Zaeva, preneo je RTS pisanje makedonskog portala Plusinfo. 

Mickoski je istakao da je došlo vreme za "ekonomsko i nacionalno" buđenje Makedonaca i najavio da će se protest iz Skoplja proširiti i na druge makedonske gradove.

Najveća opoziciona stranka u Makedoniji suočava se sa problemima posle parlamentarnih izbora i formiranja nove Vlade Makedonije pošto je nekoliko visokih funkcionera te stranke, uključujući i bivšeg premijera Nikolu Gruevskog, osuđeno na zatvorske kazne zbog zloupotreba službenog položaja.

Gruevski je 11. novembra pobegao iz Makedonije i, preko Albanije, Crne Gore i Srbije, stigao u Mađarsku, gde je dobio politički azil.

Kako je Mađarska vojska poslata na srpsku granicu, pogledajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miting VMRO-DPMNE

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA