Najnovije

FANTASTIČNA ODLUKA: Ovaj jezik će se od sada učiti u školama širom Republike Srpske! (VIDEO)

Vlada Republike Srpske usvojila je na sednici u četvrtak Informaciju o uvođenju kineskog jezika u škole u Republici Srpskoj.

Đače (Foto: Jutjub)

Vlada je ovlastila ministra prosvete i kulture Republike Srpske da potpiše Sporazum o obezbeđivanju nastavnika kineskog jezika sa Konfucijevim institutom sa sedištem u Kini. Konfucijev institut sa sedištem u kineskom Hanbanu, ovim sporazumom se obavezuje da obezbedi nastavnike kineskog jezika za Republiku Srpsku i BiH, sa ciljem da podrži realizaciju nastave kineskog jezika u Republici Srpskoj i BiH.

S ciljem sprovođenja aktivnosti na uvođenju fakultativnog izučavanja kineskog jezika, Ministarstvo je predložilo škole u kojima su učenici iskazali interesovanje za izučavanje kineskog jezika, te je od drugog polugodišta školske 2017/2018. godine ovaj jezik uveden kao fakultativna nastava u osnovnim školama "Sveti Sava" iz Istočnog Novog Sarajeva, "Sveti Sava" iz Doboja, "Georgi Stojkov Rakovski" iz Banjaluke i "Srbija" iz Šamca i Srednjoškolskom centru Foča.

U saradnji sa Konfucijevim institutom kineski jezik izučava se i u JU Gimnazija Banjaluka, i to u dve grupe - početnu i naprednu po 20 učenika, dakle ukupno 40 učenika. U banjalučkoj Gimnaziji u toku je i realizacija projekta dobijanja Konfucijeve učionice.

Sud u Sarajevu oslobodio svih optužbi Nasera Orića za zločine počinjene nad Srbima. Više o tome pročitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti, RTRS TV

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Svakako, jedan od najvažnijih segmenata učenja kineskog jezika biće i savladavanje kineske kaligrafije

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA