Najnovije

SRPSKA DESNICA: Konstituisan opštinski odbor u Staroj Pazovi

Srpska desnica je na osnovu odluke Predsedništva donela odluku da se formira odbor u Staroj Pazovi, a na predlog Miše Vacića, predsednika Srpske desnice, za predsednika odbora jednoglasno je izglasan Ranko Dobrić, penzionisani vojni pilot i privrednik iz Stare Pazove.

SD u Staroj Pazovi (Foto: Srpska desnica)

Skuštini je prisustvovalo više od 70 članova, koje je pozdravio predsednik Miša Vacić, ističući da je ponosan što se Srbija budi i najzad okreće pravim vrednostima koje Srpska desnica predstavlja i želi da vrati na mesto kojem pripadaju.

„Borimo se da mi, Srbi u Srbiji ne budemo građani drugog reda, da budemo ponosni našu državu, i na nas same. Danas ispisujemo stranice nove, bolje i lepše Srbije. Srbije koja brine o vama, koja brine o budućnosti naše dece.“, rekao je Vacić, dodajući da Srpska desnica neguje porodične, tradicionalne vrednosti, i da se posebno bori za prava srpskih veterana, instistirajući da se usvoji zakon koji bi ih štitio. 

„Ističem to sa posebnom namerom, jer  je izuzetna čast biti u društvu istaknutih boraca, koji u velikom broju prisustvuju današnjoj skupštini.  Jedan takav borac je odabran da vodi odbor u Staroj Pazovi, a najmanje šta možemo da uradimo jeste da se izborimo za Zakon o veteranima, čime ćemo se bar delom odužiti za njihovu herojsku odbranu otadžbine.“

U nastavku je govorio Branislav Puhalo, nekada šef obezbeđenja generala Ratka Mladića, a danas  predsednik Saveta za bezbednost SD, koji je rekao da je Srpska desnica bila njegov prirodan izbor. 

„Miša Vacić kao mlad čovek i istaknuti rodoljub, oduvek je davao podršku i pružao pomoć srpskim borcima. NJegovo angažovanje je uvek bilo nesebično, te je moja podrška bila krajnje logična. Smatrao sam da imam obavezu prema Srbiji, prema mladima, da moj doprinos bude veći, i samim tim sam svoje znanje i iskustvo stavio na raspolaganje Srpskoj desnici i Miši Vaciću kao njenom predsedniku, a pre svega mom prijatelju.“ 

Na samom kraju, obratio se i Ranko Dobrić, predsednik OO SD Stara Pazova,  koji je sa posebnom pažnjom istakao da je novoformirani odbor u Staroj Pazovi spreman da bude konstruktivan i kooperativan, da su spremni da sarađuju sa lokalnom samoupravom u cilju poboljšanja kvaliteta svih građana Opštine Stara Pazova.

Dobrić je rekao da je zamolio sve članove da budu strpljivi, osvrćući se na anegdotu o Blagopočivšem Patrijarhu Pavlu.

„Kada pogledamo kroz blisku istoriju srpski narod i jeste najveća stradanja imao zbog nestrpljenja. Zato sva pitanja treba rešavati strpljivo i ne žureti.“

Na samom kraju je poručeno: „Mi smo u ime Srbije stajali, stojimo i stajaćemo za života!“

Kako Srpska desnica opisuje trenutno stanje na Kosmetu, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tribina o Srebrenici

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA