Najnovije

UHVATILA I NE PUŠTA Kolinda se otimala sa novinarem za mikrofon tokom žučne rasprave (VIDEO)

Hrvatska predsednica, Kolinda Grabar-Kitarović, još jednom je dospela u žižu javnosti, kada je jednom novinaru "otela" mikrofon iz ruke i nije htela da ga pusti.

KOlinda Grabar Kitarević (Foto: Jutjub)

Naime, Grabar-Kitarovićeva oštro je osudila delovanje Ministarstva spoljnih i evropskih poslova zbog toga što nije izvestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada, kako je rekla, izaziva sporove o ovom dokumentu.

Predsednica je, kako se navodi, rekla da "niti podržava, niti ne podržava" Marakešku deklaraciju", dodajući da smatra da je globalni dogovor o migracijama potreban, ali da "on ne sme biti sporno pitanje među državama".

- Iz dana u dan sve je veći broj država koje odustaju od tog sporazuma iz raznih razloga. Ja se ne povodim za SAD, niti Austrijom ili bilo kojom državom, nego za interesima Hrvatske - naglasila je.

Kazala je i da je "guranje" Marakeške deklaracije u fokus javnosti samo "distrakcija" od gorućih hrvatskih problema.

Onda joj se obratio novinar N1 Hrvoje Krešić koji je insistirao na pitanjima koja se tiču Marakeškog sporazuma, a Grabar-Kitarović mu je u jednom momentu pokušala da otme mikrofon. Nije ga, kako se navodi, puštala iz ruke i povlačila ga je k sebi, pa je novinar morao da se nagne kako bi se čulo njegovo pitanje.

O svemu se posle oglasio i novinar Krešić koji je rekao da mu se u karijeri tako nešto nije dogodilo.

Marakeški sporazum je novi razlog sukoba na relaciji Pantovčak - Banski dvori. Kitarovićeva je prvo kazala da će ići na sastanak u Marakeš, da bi se u nekom trenutku predomislila i krajem prošle sedmice rekla da ipak neće ići. To je iznenadilo premijera Andreja Plenkovića i celu vladu, jer su, kako su izjavili, bili obavešteni da će predsednica ići u Marakeš.

Pročitajte OVDE koji će ceh Tomislava Nikolića plaćati građani Srbije.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA