Najnovije

Desnica podržala Levijatan: "Zabraniti rad preduzeću koje koristi surove metode nad psima"

Srpska desnica podržala je zahteve Fondacije Levijatan, koja se bavi zaštitom životinja, da se zabrani dalje rad privatnog preduzeća „Avenija MB“.

Grb Srpske desnice (Foto: SD)

Srpska desnica krivi “Aveniju MB” za korišćenje surovih metoda prema psima kao i za određene zloupotrebe.

-  Od samog početka „Avenija MB“  je na terenu prepoznata,po svedočenju mnogovrojnih građana u svim mestima angažovanja, kao neko ko koristi surove metode „zbrinjavanja“ pasa. Paraćin je opoziciona opština gde strahovladom vlada žuti demokrata Saša Paunović već 17 godina , i tokom poslednje dve godine preko Javnih nabavki platio je 11 miliona dinara budžetskih para za usluge „Avenije MB“. Za Paraćinom po veličini novca izdvojenog za „Aveniju MB“ ide Bajina Bašta na čijem čelu je već više puta hapšeni, zbog korupcionaških afera, Radomir Filipović. I druge opštine sa sumnjivim rukovodstvom su angažovale „Aveniju MB“ što je rezultiralo da je ova privatna firma do kraja 2017.godine obavila poslove u vrednosti od 91,5 miliona dinara sa sve pdv-om – tvrde iz Srpske desnice.

Miša Vacić, predsednik SD (Foto: Privatna arhiva)

U svom saopštenju, SD tvrdi da postoje nepravilnosti u radu „Avenija MB“  i najavljuje da će podneti krivičnu prijavu. Oni podsećaju da je još 2016.godine Veterinarska inspekcija Zapadnobačkog okruga donela je rešenje o zabrani saradnje Apatina i „Avenije MB“ zbog kršenja Zakona o veterinarstvu iz 2005.godine, kao i Zakona o dobrobiti životinja iz 2009.godine.

- Na Jutjubu se mogu videti na stotine snimaka, na kojima se jasno vidi kršenje zakona od strane „Avenije MB“. Postoje snimci na kojima se jasno i nedvosmisleno vidi da u prikolicama u koje staje 3-5 pasa, prevoze preko 30 pasa - uguranih kao sardine, među kojima ne razvrstavaju bolesne, mrtve, ranjene, zaražene i pse u teranju. Ovo sve nanosi ogromnu štetu ugledu Srbije – navode iz Srpske desnice.

Oni apeluju na nadležne organe da hitno reaguju.

- Srbija pripada Evropskoj civilizaciji, a rad „Avenije MB“ je sve suprotno civilizacijskim tekovinama i ciljevima kojima stremi srpska država i društvo.  Srpska desnica će podneti krivičnu prijavu protiv „Avenije MB“ i njenog vlasnika Anđelije Stevanović. Verujemo u državne organe da će sprečiti dalje divljanje i iživljavanje, kao i surovo ubijanje pasa, širenje zaraznih bolesti, nameštenje tendere, falsifikovanje potvrda i dokumenata, pritom zloupotrebljavajući budžetska sredstva države Srbije – stoji u saopštenju Srpske denice.

Autorski tekst Miše Vacića o usponu desnice u Evropi pročitajte OVDE.

Izvor: Republika.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Srpska desnica na protestu Levijatana.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA