Najnovije

Oružane snage Rusije dobiće dronove koji će stizati do Španije i Kanade

Rusija završava razvoj bespilotnih letelica koje će moći da dolete do bilo koje tačke u kontinentalnoj Evropi ako polete iz Kalinjingradske oblasti, ili do Kanade ako polete sa Čukotke, saopštio je list Oružanih snaga Rusije „Krasnaja zvezda”.

Taktička bespilotna letelica "Korsar" (Foto: RIA)

„Završava se razrada perspektivnih sistema sposobnih za obavljanje zadataka do razdaljine od tri hiljade kilometara”, piše list.

U članku se ističe da je u poslednjih šest godina formirano skoro 40 „bespilotnih” vojnih jedinica i odreda. Za njih je isporučeno više od 1,8 hiljada letelica koje mogu da izvršavaju izviđanja na udaljenosti do 500 kilometara.

Ranije je glavni komandant Kopnenih snaga Rusije general-pukovnik Oleg Saljukov izjavio da se u Rusiji sada razvijaju udarni dronovi koji će se upotrebljavati tamo gde je nemoguće koristiti drugo oružje.

Vodeći ruski stručnjak u oblasti bespilotnih aviona, Denis Fedutinov, istakao je da ruske Kopnene snage mogu da računaju na nekoliko udarnih bespilotnih letelica tokom naredne godine, uključujući i letelicu taktičke klase „Korsar” i mini-klase.

Pogledajte OVDE let najnovijih Su-57. 

Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA