Najnovije

SINIŠA KOVAČEVIĆ: Zašto Vučić izbegava TV duel sa Jeremićem ako ga se ne plaši?!

Gost medijske kuće "Centar”, u emisiji "Intervju”, bio je srpski kniževnik, dramski pisac, scenarista, reditelj, profesor i potpredsednik Narodne stranke, Siniša Kovačević. Tema emisije je bila ko se nekad, a ko sada bori na pravoj strani, kada je u pitanju opstanak i jačanje srpske države i naroda.

Siniša Kovačević (Foto: Jutjub)

- Moj tvit, da je koješta očekivati da 1. novembar, dan oslobođenja Beograda od austrougorske okupacije, (kojeg je oslobađao i moj pradeda Vava), obeleže oni čiji su dedovi bili na drugoj strani, bio je vezan za jednu budalastu izjavu naše premijerke (Ane Brnabić) koja je rekla da ne možemo baš tako da slavimo prisajedinjenje Vojvodine matici Srbiji 1918 jer će se, za ime Boga, Mađari naljutiti, sa kojima sada negujemo jako dobre odnose - u emisiji je rekao g. Kovačević opisujući na taj način nedostatak patriotizma, kada je u pitanju državni vrh Srbije, dodajući:

- Dakle, ne možete da očekujete od nekog, čiji su dedovi bili na drugoj strani, da slavi proboj Solunskog fronta. Nažalost, mnogo naših predaka, sticajem okolnosti, u to vreme je bilo na drugoj strani: kompletna Lika, Banija, Kordun, Dalmacija i Vojvodina, s time što su oni, koji nisu uspeli da prebegnu na srpsku stranu, upravo da bi se ta mogućnost dezertiranja i pucanja u vazduh eliminisala, bili poslati u Galiciju, Italiju i druge frontove, gde ih nije poštedeo rat.

U emisiji se još govorilo i o srpskoj istoriji i Prvom svetskom ratu, o tome zašto se građanska elita u Srbiji stidi srpske tradicije i istorije, o srpskom identitetu koji se najbolje brani kulturom, o Jugoslaviji i jugoslovenskom kulturnom prostoru, o natalitetu kod Srba i Hrvata i migrantima, kao i o tome kako treba da se rešava problem Kosova i Metohije, odnosno da li treba da opozicija bojkutuje sve izbore sve dok Vučić uz pomoć batinaša lažira izborne rezultate.

Još jedan, 10-ta po redu zemlja, povukla priznanje samoproglašene države Kosovo. Pogledajte OVDE.

Izvor: Centar, srbin. info

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte pet suptilnih dokaza da Vladimir Putin ne podnosi Vučića

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA