Najnovije

Kada sunce danas u podne pređe preko Pećke patrijaršije po drevnom srpskom kalendaru počinje...

Kada Sunce 8. novembra 2018. (po katoličkom kalendaru pape Grgura 13.) pređe u podne preko Pećke patrijaršije počeće srpska zima 7527. 

Pećka Patrijaršija (Foto: Jutjub)

Piše: Milan T. Stevančević

Po Srpskom kalendaru postoje samo dva godišnja doba, leto i zima. Zima počinje na Mitrovdan. Satelitska elektromagnetna istraživanja pokazala su da energije Sunca određuju datume planetarne smene godišnjih doba, odnosno toplog i hladnog perioda u toku jedne kalendarske godine. Toplota koja se razvija na Suncu ne dopire do Zemlje. Zemlja se kreće u ekstremno hladnom prostoru. Do Zemlje dopire samo električno polje Sunca koje ne nosi toplotu već
električnu struju. Konverzijom električne struje nastaje toplota na Zemlji.

Smena godišnjih doba je nematerijalni prirodni elektromagnetni proces pa se postavlja pitanje kako su naši preci znali da na Mitrovdan počinje zima. Da bi se odredio presek energija koji određuje nematerijalnu planetarnu smenu godišnjih doba potreban je visok civilizacijski nivo. Celokupan proces smene godišnjih doba događa se u nematerijalnom svetu gde vladaju dve makroskopske nematerijalne sile, elektromagnetna i gravitaciona sila.

Elektromagnetna sila je Prvi pokretač svih vremenskih pojava na Zemlji i pokretač smene godišnjih doba a njeno nematerijalno dejstvo je nedostupno čovekovim čulima. U materijalnom svetu nema fizičkih pojava koji bi nagovestile smenu godišnjih doba. Datume smena godišnjih doba koje je čovek izmislio, na osnovu fizičkih astronomskih merila, nemaju nikakve veze sa stvarnom smenom godišnjih doba. Po važećoj raspodeli godišnjih doba leto je u jednoj a zima u narednoj godini a proleće i jesen su izmišljeni. 

Po Srpskom kalendaru i kalendaru Sunca, odnosno, po kalendaru Prirode, leto i zima su u istoj godini. Smena godišnjeg doba nema dimenziju, a ima samo svojstvo prolaznosti i nepovratnosti vremena, ali ne i objašnjenje šta je vreme. Nematerijalni presek energija na Mitrovdan dokaz je da je Srpski kalendar zasnovan na nematerijalnosti prirode čija se naučna osnova dokazuje elektromagnetnim pristupom.

Leto na severnoj hemisferi traje sedam meseci a zima pet. Sada se postavlja pitanje da li su naši preci u prošlosti imali naprednu civilizaciju koja je bila sposobna da odredi nematerijalnu elektromagnetnu planetarnu smenu godišnjih doba i da to saznanje unesu u Srpski kalendar. To je nauka visoko razvijene civilizacije koja poznaje proces konverzije električne struje u toplotu.

Jedna od najvećih nepoznanica je da se celokupna ovdašnja kompjuterska obrada podataka vrši po jedinstvenom protokolu Srpskog kalendara, godina, mesec, dan. Odakle Srbima ovo saznanje? Da li su naši preci imali obradu podataka?

Sve do potpisivanja Tajne konvencije 1881. godine između Srbije i Austrougarske, Srpski kalendar je bio zvanični kalendar svih srpskih država i Srpske pravoslavne crkve. Svi upravni akti, spomenici i zapisi bili su datirani po Srpskom kalendaru. Međutim, po nalogu potpisnika Tajne konvencije Čedomilja Mijatovića, ministra inostranih poslova, izbrisan je Srpski kalendar i izbrisana je celokupna istorija i nauka srpskog naroda koja se do tada učila na Velikoj školi.

Za tu uslugu Čedomilj Mijatović dobio je od austrougarskog cara Franje Josifa titulu grofa, Orden gvozdene krune i penziju i postavljen je za predsednika Srpske kraljevske akademije (današnje SANU).

Eto, i pametan, i sposoban, i podoban. A Srbi ko Srbi, u cilju očuvanja svog istorijskog identiteta i crkvene samosvesti, nikako da se dosete da imaju svoju istoriju i svoj kalendar i svoju nauku. Treba znati da je Srpski kalendar linija vodilja srpskog naroda i Srpske pravoslavne crkve kroz vreme i istoriju.

Šta je SPC odlučila na vanrednom zasedanju saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Milan T. Stevančević o drevnom srpskom kalendaru.

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA