Najnovije

NAPADNUTE UJEDINJENE NACIJE! Humanitarni konvoj pod žestokom vatrom! Slali pomoć ugroženima u Deir ez Zoru, a onda je nastao pakao!

Ujedinjene nacije u Siriji saopštile su da je misija napadnuta u istočnoj sirijskoj provinciji Deir ez Zor, dodajući da je vozač iz lokalne nevladine organizacije ranjen u pucnjavi.

Ujedinjene nacije (Foto: Jutjub)

- Ujedinjene nacije (UN) u Siriji oštro osuđuju jučerašnji napad na zajedničku humanitarnu misiju u severoistočnoj Siriji u Deir ez Zoru, odnosno podokrugu Šihiel-Busajra. Sirijski vozač iz lokalne nevladine organizacije (NVO) povređen je u napadu i trenutno je na lečenju – navodi se u saopštenju.

Aktivnosti misije u toj oblasti bile su usmerene na raspodelu humanitarne pomoći interno raseljenim licima (IRL) koja žive u pokrajini, navodi se u saopštenju.

- Napadi na humanitarne radnike predstavljaju jasnu povredu međunarodnog humanitarnog prava i ozbiljno utiču na sposobnost humanitarne zajednice da pruži pomoć žrtvama i usluge ljudima u teškim životnim uslovima, uključujući žene, decu i starije ljude koji su sve ranjiviji kada se neprijateljstva nastavljaju – stoji u saopštenju UN misije u Siriji.

Od 2011. godine, Sirija je pogođena vojnim sukobom pojačanim aktivnostima terorističkih grupa koje su dovele zemlju na ivicu humanitarne katastrofe.

Rusi pokazali novu PVO raketu. Pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Konvoji Ujedinjenih nacija često šalju pomoć izbeglicama u kamp Rukban koji se nalazi na sirijsko-jordanskoj granici i u čijoj blizini se nalazi Al Tanf američka vojna baza.

 

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA