Najnovije

JEDANAEST MILIONA DOZA VAKCINA ZA SRBIJU: Potpisuje se novi ugovor

Premijer Srbije Ana Brnabić rekla je da je u Srbiji do sada protiv virusa korona vakcinisano 438.000 ljudi, a početkom iduće nedelje biće potpisan novi ugovor o nabavci 11 miliona vakcina.

Fajzerova vakcina (Foto: Pixabay)

Brnabićeva je istakla da će biti dovoljno doza za revakcinaciju jer se prilikom dolaska svakog kontigenta vakcina odmah jedna polovina odvaja "sa strane", da bi bilo dovoljno doza za revakcinaciju.

Ona je navela da je Srbija po stopi vakcinacije apsolutno prva u regionu i druga u Evropi, ali da se može reći da je realno prva u Evropi jer je već obezbedila revakcinu za sve vakcinisane.

- Srbija je druga u Evropi, odmah iza Velike Britanije, ali je Britanija zbog ogromnih problema sa virusom korona i velikog broja zaraženih, odlučila da revakciniše ljude posle 12, a ne posle tri nedelje, odnosno, praktično daju samo jednu dozu, što kod nas nije slučaj - rekla je Brnabićeva za TV "Pink".

Brnabićeva je podsetila da Srbija već ima potpisan ugovor o nabavci 6,5 miliona doza vakcina protiv virusa korona.

- U ponedeljak ili utorak potpisaćemo dodatni ugovor za 11 miliona vakcina - najavila je premijer Srbije i dodala da sutra stiže određena količina "Fajzerove" vakcine.

Zašto je vakcinacija u Srbiji obustavljena na jedan dan, saznajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA