Najnovije

KINESKO RUSKI ŠAMAR ZAPADU: Ceo svet prenosi jednu rečenicu u kojoj se spominje Putin

Kineski predsednik Si Đinping tokom sastanka u proširenom sastavu sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Pekingu nazvao je ruskog lidera „svojim starim prijateljem“.

„Poštovani predsedniče Putin, moj stari prijatelju, pozdravljamo Vaše učešće u Trećem forumu međunarodne saradnje 'Pojas i put'. Međusobno učešće u važnim diplomatskim događajima dve strane je naša dugogodišnja dobra tradicija“, rekao je Si.

Kineski lider je takođe kazao da Kina i Rusija stalno produbljuju međusobno političko poverenje i održavaju blisku i efikasnu stratešku saradnju.

„Sa zadovoljstvom konstatujem da vlade, različiti resori i regioni naših zemalja ulažu sve napore da realizuju sporazume koje smo potpisali ja i predsednik Putin“, rekao je Si.

On je podsetio da je sa Putinom od 2013. godine održao 42 sastanka, te da su dvojica lidera uspostavili dobre poslovne odnose i razvili čvrsto prijateljstvo.

UŠLA VODA U UŠI POSLE PRETNJA CELOG ISLAMSKOG SVETA: Izrael ipak...

Si Đinping je takođe poručio da je Kina spremna da sarađuje sa Rusijom u cilju zaštite međunarodne pravde i nepristrasnosti i kako bi doprinele opštem razvoju sveta.

Trgovinski promet dostigao istorijski rekord

Trgovinski promet između Rusije i Kine dostigao je istorijski rekord i približava se planiranoj brojci od 200 milijardi dolara, rekao je predsednik Kine.

„Bilateralna trgovina je dostigla rekordan nivo i približava se našem cilju od 200 milijardi dolara“, istakao je kineski lider.

Putin je, sa svoje strane, ocenio da će Moskva i Peking do kraja ove kalendarske godine premašiti brojku od 200 milijardi dolara.

HESBOLAH PROGLASIO DAN BESA! Šta to danas čeka Izraelce, ujedinio se ceo muslimanski svet

„Spomenuli ste naš cilj da ove godine ostvarimo 200 milijardi trgovinskog prometa. Ako pogledate rezultate za godinu dana, već imamo 200 milijardi. A u toku ove kalendarske godine ta cifra će sigurno biti pređena“, izrazio je uverenje ruski lider.

Trgovinski promet između Rusije i Kine u tri kvartala 2023. godine porastao je za 29,5 odsto i iznosi skoro 176,4 dolara.

Podsećamo, u Pekingu su počeli rusko-kineski pregovori uz učešće lidera dve zemlje.

Putin boravi u poseti Kini na poziv Si Đinpinga. Ruski lider učestvuje na međunarodnom forumu „Pojas i put“.

UKRAJINCI DUBOKO PROBILI RUSKU LINIJU: Najveće osvajanje ukrajinske armije od prošle godine

Izvor: Sputnik.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA