Najnovije

KOSAČEV: Savet bezbednosti UN mora da diskutuje o "vojsci Kosova"! Iza svega stoji Amerika

Šef Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Konstantin Kosačev nazvao je odluku samoproklamovanog Kosova da stvori sopstvenu vojsku smelim i nezakonitim aktom, podržanih od strane Sjedinjenih Država, prenosi TASS.

Kosačev (Foto: RIA)

Odluka Prištine o formiranju vojske mora da bude predmet diskusije u Savetu bezbednosti UN, dodao je Kosačov.

„Ko stoji iza drskog i protivpravnog akta Kosova? Ne treba čak ni pogađati. Jedini koji su podržali kosovske Albance su SAD“, kazao je Kosačov.

„Veoma je moguće da se Priština sprema za ratovanje, pri čemu malo verovatno odbrambeno, kao i za vojno-policijske operacije. To je, naravno, veoma zabrinjavajuće i smatram da treba da bude predmet diskusije Saveta bezbednosti UN“, rekao je Kosačov.

"Ne znam koliko Brisel (NATO) sanja da se vezuje zajedno sa obaveznom uzajamnom pomoći sa takvom ogoljenom vojnom strukturom, ali na Kosovu, naravno, očekuju da se pridruže vojnim strukturama NATO-a i da se intenziviraju napetosti u regionu", rekao je Kosačov.

Kosačev je ubeđen da ova odluka ne bi bila doneta bez javne podrške Vašingtona i ćutanja Brisela, jer bi "Priština morala da preduzme nepoželjan put kompromisa i dogovora sa Srbima unutar i izvan Kosova".

"Umesto toga, na spremnost Beograda, da započne dijalog sa prištinskim vlastima odgovoreno je odlukom da se na robu iz Srbije i BiH carine povećaju na 100% od njene vrednosti", rekao je Kosačov.

Počela mobilizacija Šiptara na granici sa Srbijom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: vostok.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Obraćanje direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju povodom formiranja tzv. vojske Kosova

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA