Najnovije

GENERAL KARAKAJEV: Počinjemo testiranje "Sarmata" i serijsku proizvodnju "Avangarda"! U dometu su nam svi sistemi SAD protivraketne odbrane! 

Istupanje Sjedinjenih Država iz Sporazuma o raketama srednjeg i malog dometa – sa posledicama koje će izazvati – uzimamo u obzir prilikom planiranja borbene upotrebe Raketnih strateških nuklearnih snaga Rusije.

Sarmat (Foto: Ministarstvo odbrane Rusije)

Ovo je izjavio njihov komandant - general Sergej Karakajev, naglasivši da se u Moskvi računa sa raspoređivanjem američkih raketa srednjeg dometa u Evropi.

U intervjuu listu Ministarstva odbrane RF „Krasnaja zvezda“ posebno je ukazao:

„Sjedinjene Države traže moduse da neutrališu potencijal naših strateških nuklearnih snaga. Sa uverenošću mogu da tvrdim da SAD u dogledno vreme neće odustajati od pokušaja da nivelišu mogućnosti strateških nuklearnih snaga Rusije, a i tragaće za novim putevima za rešavanje tog zadatka“.

General Karakajev je ukazao da danas interkontinentalne balističke rakete imaju skraćeni period usporenog početnog leta, a i da su opremljene najnovijim sistemima za pariranje tuđoj protivraketnoj odbrani, pa je njihovo otkrivanje, praćenje i presretanje otežano.

Naveo je da su Rusija i SAD  nakon potpisivanja sporazuma START-1 smanjile svoje arsenale više od tri puta, a da su Amerikanci u međuvremenu razvijali svoj protivraketni potencijal i tako remetili balans među ofanzivnim i odbrambenim oružjima u svoju korist.  I upozorio Pentagon i Belu kuću:

„Svi objekti američke PRO nalaze se u dometu naših efektivnih udarnih sredstava. I drugih, a ne samo nuklearnih. Razradili smo niz vojno-tehničkih mera koje snižavaju mogućnosti američke perspektivne PRO u Evropi. Te mere su povezane pre svega sa raketnim sistemima koji imaju savremena sredstva protivdejstva PRO.“

Karakajev je naveo da će uskoro na kosmodromu Pleseck početi testiranja letačkih mogućnosti interkontinentalnih balističkih raketa „Sarmat“ koje 2021-ve treba da uđu u upotrebu.

Otkrio je da podmoskovska firma „NPO Mašinostroeniя“ započela serijsku proizvodnju raketnog sistema „Avangard“ koji ima hipersoničku bojevu glavu.

Pročitajte OVDE zašto su Amerikanci odustali od vežbe na Arktiku.

Izvor: fakti. org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA