Najnovije

LEK PROTIV AMERIČKE ARTILJERIJE: Upoznajte kompleks ''Penicilin'' (VIDEO)

Državna ispitivanja novog ruskog kompleksa za izviđanje artiljerije ''Penicilin'' su uspešno završena.

Penicilin (Foto: RIA Novosti)

Kompleks '’Penicilin'’ je proizvela fabrika Roselektronika, koja se nalazi u sastavu Rosteha, a isporuka prva dva primerka ruskoj armiji se očekuje 2020. godine.

Zvučno-termalni kompleks '’Penicilin'’ je predviđen za traženje vatrenih pozicija artiljerijskih oruđa, minobacača i PVO i drugih raketnih sistema. Takođe služi i za korigovanje gđnja sopstvene artiljerije.

Ovaj kompleks može da vrši zadatke u radijusu od 25 kilometara NJega čine nekoliko prijemnika zvuka koji su instalirani na površini zemlje i optičko-elektronski modul.

Sistem prima i obrađuje akustičke signale od paljbe protivničkih artiljerijskih oruđa, a zatim saopštava njihove koordinate. Ceo proces traje maksimalno pet sekundi.

'’Penicilin'’ može služiti i kao sredstvo za koordinaciju i korigovanje paljbe jedne ili više baterija u sastavu artiljerijskog diviziona.

Ranije je američki list National Interes opisao kompleks '’Penicilin'’ kao sredstvo za sigurno uništenje američke artiljerije, zahvaljujući svojim zvučno-termlnih lokatora kojih je ukupno četiri u sastavu ovog sistema.

Kako su dva čoveka preplašili celu britansku vojsku, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA