Najnovije

NIKO NE ZNA ŠTA KRIJE OGROMNA PLAVA RUPA: Ovo je najveća misterija okeana, milijarder odlučio da ode do dna i otkrije njenu tajnu! (VIDEO)

Milijarder i osnivač avio-kompanije "Virdžin" Ričard Brenson prirdružiće se u novoj misiji koja ima za cilj da reši najveću misteriju okeana, Veliku plavu rupu u Belizeu.

Velika plava rupa (Foto: Jutjub)

Velika plava rupa predstavlja najveći ponor u okeanu širok 300 metara, a dubok oko 125 metara. Otkrivena je 1971. godine kada je istraživač Žak Kosto otkrio Plavu rupu na mapi i istražio njene dubine. Kusto,je ovo mesto proglasio jednim od pet najboljih mesta za ronjenje u čitavom svetu.

Ronilački entuzijasti i profesionalci posećuju ovaj greben, kako bi istražili njegovo kristalno čiste vode i različite vrste tropskih riba i morskog života koji se tu nastanio. Međutim skoro pola veka kasnije, uprkos tome što je postala hit među ljubiteljima ronjenja, Plava rupa je i dalje neistražena i smrtonosna za neiskusne ronioce..

Kustoov unuk Fabian Kortu pridružiće se Brensonu u istraživanju rupe specijalnom podmornicom Akvatika Stingrej 500 kako bi zajedno otkrili šta se nalazi na njenom dnu.

Pretpostavlja se da je Plava rupa nekada bila pećina dok je tu nekada bilo kopno. Nova ekspedicija treba da pruži odgovor na pitanje šta se nalazi na dnu mističnog ponora.

Pročitajte OVDEšta je opasni mason rekao za treći svetski rat.

Izvor: Kurir/SiEnEn

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA