Najnovije

JORGOVANKA JE LJUTA NA HRVATSKU! Dosta nam je bezobrazluka, od sada ćemo istom merom! Zagreb traži jednu stvar od nas

Guvernerka Narodne banke Srbije (NBS) Jorgovanka Tabaković reagovala je na najavu iz Hrvatske o potraživanju milijardu evra sa kamatama na ime sukcesije.

Jorgovanka Tabaković (Foto: Jutjub)

Tabaković je izjavila da najave iz Hrvatske da bi mogli da potražuju depozite i staru deviznu štednju Jugobanke i drugih banaka, vidi kao APP, odnosno, "ako prođe-prođe", i da će se NBS rukovoditi principom reciprociteta - "kako vi nama, tako i mi vama".

Na pitanje novinara da li smatra da su te najave iz Hrvatske deo grešaka ranijih pregovarača o sukcesiji, pošto iz Hrvatske najavljuju potraživanje oko milijardu evra sa kamatama, Tabakovićeva kaže: "Neki ljudi se u poslu, pa i u međusobnim odnosima kada delite imovinu ranije zajedničke države, ponašaju po principu 'ako prođe - prođe, vredi pokušati'. Eto, tako doživljavam taj pokušaj".

Guvernerka dodaje da po pitanju svega što je učinjeno kada je reč o sukcesiji bivše SFRJ veruje da će i druga strana ispuniti svoje obaveze, kao i da im sve do sada što su uradili ne daje za pravo da se unapred ispunjava svaka obaveza a da se ne računa na reciprocitet.

"Od onog što se zove povraćaj imovine naših preduzeća koja su imala predstavništva tamo, pa do onog prvog, osnovnog i najvažnijeg, a to je povratak naših građana tamo. Mislim da elementarno poštovanje traži od svih nas da se ponašamo po principu - 'kako vi nama, tako i mi vama'", poručila je Jorgovanka Tabaković.

Tajne prepiske špijuna otkrivaju nove detalje o Trampu, Rusima i Bregzitu! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA