Najnovije

(VEOMA UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Dve devojke, Norvežanka i Dankinja, brutalno ubijene u Maroku! Pale u ruke koljača Islamske države!

Dve devojke, iz Danske i Norveške, izašle su iz marokanske prestonice i otišle na visoravan planine Atlas i postavile šator tamo, dok su ih sve vreme pratili teroristi.

Žrtve brutalnog ubistva radikalnih terorista (Foto: Jutjub)

Dve žene, koje su bile turistički vodiči, 24-godišnja Luisa Vesterager iz Danske i Maren Ueland, 28-godišnja Norvežanka, zaklane su noževima i obezglavljene dok su bile na planinarenju na Atlasu u Maroku. Danska i norveška obaveštajna služba potvrdile su autentičnost uznemirujućeg snimka koji kruži internetom, pokazujući jednu od ubijenih žena. U međuvremenu, Rojters je citirao izvor policije koja je javila da je video snimak snimljen na drugoj lokaciji gde su pronađena tela. Upozoravamo da je video snimak veoma brutalan i uznemirujuć tako da ga nikako ne gledaju osetljive osobe i osobe mlađe od 18 godina! Pogledajte OVDE.

Nakon što je u utorak uhvaćen prvi osumnjičeni, policija je u četvrtak uhapsila još trojicu, a državno tužilaštvo u Rabatu potvrdilo je da je najmanje jedna od grupa povezana s teroristima. U međuvremenu, norveški list je citirao izvor koji kaže da su se sva četvorica, starosti između 25 i 33 godina, zaklela na lojalnost terorističkoj grupi Islamska država. I marokanske i danske vlasti naglasile su da su zločini politički motivisani i da ih treba istražiti kao terorističke akcije. U video zapisu je prikazana žena koja vrišti, dok čovek sprovodi zverstvo s kuhinjskim nožem, a počinioci su čuli povezivanje zločina sa Zapadom koji je vršio vazdušne udare u Siriji:

- Ovo je za Siriju, evo neprijateljskih glava vaših bogova - čuje se na snimku.

Žene su navodno prvo boravile u jeftinom hotelu u marokanskom gradu Marakešu, pre nego što su krenule na njihov planinski izlet, gde su ih pratila trojica lokalnih muškaraca sa kojima su komunicirale dok su bile u Marakešu. Tela su pronađena u ponedeljak ujutro u blizini francuskih turista.

Tramp je naredio povlačenje američkih snaga iz Sirije. Međutim, pogledajte OVDE šta se dešava u Deir ez Zoru.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dolazak istražitelja, policije, forenzike na mesto stravičnog zločina

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA