Najnovije

SVET KLIZI KA POTPUNOM UNIŠTENJU: Rusi upozoravaju Amerikance dok ne bude prekasno!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova upozorilo je danas da bi američko napuštanje Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa moglo da dovede do trke u naoružanju i direktnog sukoba u više regiona u svetu.

Rat (Foto: Pixabay)

Ministarstvo je to saopštilo nakon što Generalna skupština UN nije podržala rezoluciju koju je predložila Moskva, o očuvanju Sporazuma o nuklearnim snagama srednjeg dometa (INF) iz 1987. godine, kojom se zabranjuje Moskvi i Vašingtonu da postavljaju na kopnu rakete kratkog i srednjeg dometa u Evropi.

- Novi udarac nanet je globalnoj arhitekturi bezbednosti i stabilnosti. Sada, uz propast sporazuma INF, nekoliko regiona sveta moglo bi da bude uvučeno u trku u naoružanju ili čak u direktnu konfrontaciju - navodi se u saopštenju.

Vašington je ranije zapretio da će se povući iz sporazuma, tvrdeći da Moskva nije postupala u skladu sa njim. Ruski predsednik Vladimir Putin optužio je u četvrtak SAD da povećavaju rizik od izbijanja nuklearnog rata time što prete da će odbaciti ključan sporazum o kontroli oružja i time što odbijaju da razgovaraju o drugom paktu čije važenje uskoro ističe, podseća Rojters.

Pogledajte OVDE zbog čega Erdogan odlaže napad na sever Sirije.

Izvor: Tanjug


 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte kako izgleda eksplozija nuklearnih bombi

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA