Najnovije

OD PUTINOVOG SUPERUBICE NEMA SPASA: Novo rusko oružje čini svaki antiraketni sistem beskorisnim! (VIDEO)

Novo strateško oružje Rusije učinilo je svaku raketnu odbranu beskorisnom, izjavio je danas zamenik ruskog premijera Jurij Borisov. Borisov je za rusku nacionalnu televiziju kazao da novi hipersonični raketni sistem "Avangard" leti brzinom 27 puta većom od brzine zvuka, što ga čini nedodirljivim za presretače.

Vladimir Putin (Foto: kremlin.ru)

Kako je dodao, taj sistem "suštinski čini raketne odbrane beskorisnim", prenosi AP. Borisov je to kazao dan nakon što je predsednik Rusije Vladimir Putin nadgledao testiranje tog sistema i pozdravio ga kao pouzdan garant bezbednosti te države za decenije koje dolaze.

Kako je Rojters preneo ranije, Kremlj je u sredu saopštio da je sistem "Avangard", koji može da nosi nuklearne i konvencionalne bojeve glave, uspešno testiran, a da je testiranju prisustvovao i ruski predsednik. Putin je testiranje, koje je bilo na Dalekom istoku Rusije, posmatrao iz zgrade ministarstva odbrane u Moskvi, prenela je britanska agencija. Ruski predsednik je u martu najavio nova oružja, uključujući i "Avangard", te poručio da ona mogu da pogode bilo koju tačku na svetu i da mogu da izbegnu američki raketni štit.

Pogledajte OVDE stravično proročanstvo baba Vange.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte najmodernije rusko naoružanje

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA