Najnovije

Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba...

„Slatke priče“, edukativna, ali i vrlo zabavna knjiga, otkrivaju psihološku i biološku suštinu gladi i uživanja u hrani, učeći nas kako da postignemo i sitost i zdravlje i zadovoljstvo.

Foto-Laguna

Naučna utemeljenost najvažnija je odlika ove knjige, a ono što je čini „slatkom“ jeste duhovit način na koji su predstavljena savremena znanja iz psihologije i medicine. Pisane preciznim jezikom vrsnog psihologa, u uzbudljivom ritmu raspričanog pripovedača, „Slatke priče“ će nas iznenaditi najnovijim otkrićima i neutaživoj gladi, prejedanju, uživanju u hrani, magiji slatkiša.


Zašto dijete ne uspevaju, kako slatkiši izazivaju zavisnost, da li je šećer zlo našeg doba, šta su hormoni sreće, kako to da višak hrane znači i višak gladi?


Odgovarajući na pitanja koja nas svakodnevno okupiraju, „Slatke priče“ će iz više perspektiva sagledati fenomen hedonističke gladi i pomoći nam da razvijemo kulturu ishrane i time unapredimo naš odnos prema životu uopšte, i naravno, pomoći da ne preterate sa hranom u vreme praznika!


Slađana Jelić je završila studije psihologije na Filozofskom fakultetu i poslediplomske magistarske studije neuropsihologije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Radi dvadeset godina kao klinički psiholog u Specijalnoj bolnici za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju.

 

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA