Najnovije

HERCEG-BOSNA BI MOGLA BITI REAKTIVIRANA? Hrvati gube strpljenje u Federaciji

Ako bošnjačka politika nastavi da negira volju hrvatskog naroda, onda se treba vratiti na stanje pre potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, kojim je stvorena Federacija BiH, i ponovo aktivirati Herceg-Bosnu, prenose desni hrvatski portali.

Zastava FBiH (Foto: Pixabay)

Na nedavnoj sednici Predsedništva Hrvatskog narodnog sabora predsednik HSS-a BiH Mario Karamatić poručio je da pojedini nastoje da reše hrvatsko pitanje tako da Hrvati nestanu.

On smatra da je potrebno pripremiti opciju povratka na stanje pre potpisivanja Vašingtonskog sporazuma, kojeg bošnjačka strana neće da se drži.

To bi značilo da FBiH prestane da postoji, pa bi preostale samo unutrašnje strukture koje čine taj entitet.

Iz zapisnika se ne vidi kakva je bila reakcija ostatka Predsedništva Hrvatskog narodnog sabora na ovaj predlog, navode portali, ali Karamatić je ranije najavio kako će pokrenuti inicijativu za ovu proceduru ako se nastaviti zatiranje izborne volje Hrvata.

Ako je suditi prema zapisniku sa te sednice, svoje stavove su radikalizovali čak i oni predstavnici hrvatskog naroda koji su do sada uglavnom bili neutralni po mnogim pitanjima kako bi sačuvali naklonost međunarodne zajednice, navodi i portal "Pogled".

Tako je član Predsedništva HNS-a Martin Raguž na sednici rekao da je BiH ušla u vanredno stanje i da treba međusobno resetovati odnose i nastaviti zajedno kroz HNS jer je to jedini način.

Mnogi su na sjednici naglasili da izbor Komšića predstavlja udar na temelje BiH i da međunarodna zajednica ne prepoznaje suštinu problema u ovoj zemlji.

Ko je naredio udar na Srbiju, pogledajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Herceg-Bosna i dalje živi u nekim gradovima BiH

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA