Najnovije

DŽIHADISTI ZAROBILI 16 SIRIJSKIH VOJNIKA! Digli se ruski avioni, krenuli u napad! Idlib u plamenu! Grmi nebo, trese se zemlja!

Militanti Hadžat Tahrir al Šama zarobili su 16 vojnika Sirijske arapske armije (SAA) koji su pokušavali da se povuku prema svojim linijama u Idlibu. Pre nekoliko minuta, ruske vazduhoplovne snage su pokrenule nekoliko vazdušnih napada na položaje džihadista u Idlibu.

Militanti Hadžat Tahrir al Šama (Foto: Southfront)

Hadžat Tahrir al-Šam je u nedelju potvrdio da su njihove snage uhapsile nekoliko bivših vojnika Sirijske arapske vojske (SAA) koji su prešli u Slobodnu sirijsku vojsku (FSA) tokom prvih godina rata. Prema grupi džihadista, Hadžat Tahrir al-Šam je zarobio 16 nekadašnjih sirijskih vojnika koji su pokušavali da pobegnu ka vladinim snagama u blizini vazdušne luke Abu Duhur u jugoistočnom delu Idliba. Prema vojnom izvoru u pokrajini Latakija, ruske vazduhoplovne snage su pokrenule nekoliko vazdušnih napada na gradove Baksariju i Marand, koje drže džihadisti, pogodivši brojne lokacije koje kontrolišu radikalne grupe na ovom području. Navedeni gradovi se nalaze unutar oblasti DŽisr Al-Šugour u blizini turske granice. Izvor je rekao da je rusko ratno vazduhoplovstvo bombardovalo pripadnike Hadžat Tahrir al-Šama i Turkestanske Islamske Partije. U ovom trenutku nisu objavljeni dodatni detalji. Obično, kada rusko vazduhoplovstvo vrši vazdušne napade u ovom delu zemlje, to je zato što imaju informacije o džihadističkim pokretima u tom području.

Ruski borbeni avioni poleteli na izraelske. Pogledajte OVDE šta se dešava.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Šta je to Hadžat Tahrir al Šam i kakva je njegova uloga u sirijskom ratu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA