Najnovije

ZNAČI TO SU SMISLILI?! BRITANSKE MUTIVODE U AKCIJI: Evo zbog čega napuštaju EU! Otkrivene prljave namere Londona (VIDEO)

London planira da uspostavi nove vojne baze na Karibima i jugoistočnoj Aziji nakon što se završi proces Bregzita, objavio je "Sandej telegraf" citirajući britanskog državnog sekretara Gavina Vilijamsona.

Britanska vojska (Foto: Jutjub)

On je navodno nazvao Bregzit "najvećim trenutkom" za Veliku Britaniju od kraja Drugog svetskog rata i rekao da će to omogućiti Londonu da se "preobrazi na drugačiji način" i "igra ulogu na svetskoj sceni koju svet očekuje – ulogu Velike Britanije”.

- Toliko dugo - doslovno decenijama - toliko je naše nacionalno gledište zapravo obojeno raspravom o Evropskoj uniji. Ovo je naš trenutak da ponovo budemo taj pravi globalni igrač - rekao je on.

Sekretar odbrane je dalje izjavio da bi napuštanje EU omogućilo Velikoj Britaniji da uspostavi dublje veze sa Australijom, Kanadom, Novim Zelandom, kao i sa karipskim i afričkim državama. Anonimni izvor blizak Vilijamsonu ranije je rekao novinama da nove baze mogu biti stacionirane u Singapuru ili Bruneju, na ostrvu Montserat ili u Gvajani u narednih nekoliko godina.

Velika Britanija trenutno ima 15 prekomorskih vojnih baza, uključujući na Folklandskim ostrvima, na Kipru, Kanadi, Gibraltaru i Britanskoj teritoriji u Indijskom okeanu, ali britanske snage treba da napuste nemačku bazu 2019. godine.

Pogledajte OVDE šta je Putin poručio Trampu u novogodišnjoj poruci.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Britanske prekomorske vojne baze

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA