Najnovije

TAKSA 100 POSTO JE PREVAZIĐENA, SLEDI DRUGI POTEZ: Haradinaj uvodi nove brutalne mere za Srbiju!

Posle takse koja je isprva bila 10 posto za srpske proizvode, i sada je 100 posto, kosovski premijer Ramuš Haradinaj, najavio je i drugi potez koji se može preduzeti protiv Srbije, prenosi Klan Kosova.

Haradinaj (Foto: Jutjub)

"Ono šta smo mi uradili je najnormalnija moguća stvar. Taksa je instrument, koristio se njome i predsednik SAD, Donald Tramp, to je poznat instrument, koristi se u svim zemljama sveta. To je instrument koji nismo mi otkrili", rekao je Haradinaj, izveštava Klan Kosova.

"Reciprocitet je drugi stepen i može da se desi. To je sledeći korak, ali za sada je taksa dovoljna", naveo je Haradinaj.

Kosovski premijer je u emisiji "Zona B" rekao da je uvoz proizvoda iz Srbije nula i da su čvrsti kada je reč o tome da ne dozvole da uđe roba sa natpisima poput "Kosovo i Metohija".

Haradinaj je naveo da je poslao memorandum svim evropskim zemljama, kao i ostalim, sa argumentima u vezi sa merom od 100 posto.

"Ja sam poslao svim vladama i EU da imamo jake argumente da preduzmemo ovaj korak. Ni u Srbiji nisu iznenađeni što smo ovo uradili, možda su iznenađeni što ovo nismo ranije uradili. Dao sam kopiju memoranduma i komesaru Hanu", kazao je Haradinaj.

"Ono što je problem je kada neka od prištinskih usijanih glava odluči da pošalje vojsku na sever Kosova, na to pitanje želimo da dobijemo odgovor celog sveta. Zbog toga ću se konsultovati sa svima i onda ćemo doneti odluku da li ćemo tražiti zasedanje Saveta bezbednosti. Moramo da ukažemo na razmere katastrofe koja sledi i da ukažemo svetu šta se zbiva i šta je to pred nama. Ako neko Prištinu ne zaustavi u najkraćem mogućem roku sledi katastrofa", rekao je Vučić.

Podsetimo, Haradinaj je danas nakon sastanka sa komesarom EU Johanesom Hanom izjavio da je Kosovo bilo primorano da uvede takse na srpske proizvode. On je takođe rekao da takse na srpske i bosanske proizvode ostaju sve dok Srbija i Bosna i Hercegovina ne priznaju nezavisnost Kosova.  

Eksperti upozoravaju da Šiptari 14. decembra prave vojsku, a dan posle toga upadaju na sever Kosova. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Dr Šešelj o Haradinaju i odnosima Albanaca sa SAD

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA