Najnovije

KINEZI BESNI NA KANAĐANE I AMERIKANCE! Ova pi*darija, skupo će ih koštati! Uhapšena je ćerka...(VIDEO)

Ćerka osnivača kineske kompanije "Huavei" Rena Žengfeija, Meng Vanžu, uhapšena je 1. decembra u Kanadi i preti joj izručenje SAD, javlja danas Rojters. Meng, koja je potpredsednica kompanije i glavna finansijska direktorka, uhapšena je zbog navodnog kršenja američkih sankcija, izjavio je neimenovani izvor agencije Rojters.

Kinezi (Foto: Jutjub)

Agencija dodaje da za sada nije moguće utvrditi prirodu njenog prekršaja. Izvori agencije kažu da SAD vrše istragu kompanije "Huavei" još od 2016. godine zbog navodnog izvoza u Iran proizvoda koji potiču iz SAD, što je kršenje sankcija koje je Amerika uvela toj zemlji.

Kompanija je putem saopštenja potvrdila hapšenje i dodala da im nije pojašnjen prekršaj Mengove. Iz "Huaveja" navode da nemaju nikakva saznanja o tome da je Mengova počinila neko kažnjivo delo. Ambasada Kine u Kanadi zatražila je od vlasti da Mengovu odmah oslobode. AP navodi da se hapšenje dogodilo u "čudnom trenutku", jer su američki predsednik Donald Tramp i predsednik Kine Si Đinping dan pre njenog hapšenja najavili 90-dnevno "primirje" u trgovinskim ratu.

Agencija ocenjuje da bi hapšenje Mengove moglo da zakomplikuje trgovinske pregovore između Kine i SAD, a podseća da zvanični Vašington vidi "Huavei" i druge kineske kompanije kao moguće paravane za kinesku špijunažu.

Pogledajte OVDE kako Dugin gleda na dešavanja u Francuskoj i Parizu.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Još jedan u nizu skandala u kom je pored SAD ovaj put umešana i Kanada kada je u pitanju hapšenje Meng Vanžu

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA