Najnovije

SNIMAK KOJI JE POTRESAO RUSIJU: Američki veteran plače u intervjuu o palom ruskom pilotu (VIDEO)

Urednici RT su primili pismo od američkog veterana Stiva Sole. Bivši vojnik je želeo da zna da li postoji način da se pomogne porodici poginulog pilota Su-25.

Američki veteran plače u intervjuu o palom ruskom pilotu (Foto: Jutjub)

U prepisci, on je istakao da pažljivo prati rusku operaciju u Siriji i podržava je. Kasnije je Sola dao intervju za RT, i priznao da ne zna da li bi imao hrabrosti da žrtvuje svoj život zarad svojih drugara, kao što je to Filipov uradio.
Dragi RT,
Ja, kao bivši pripadnik posade vojnog aviona, pročitao sam sa velikim interesovanjem vaš materijal o majoru Filipovu i veoma sam tužan zbog onoga što se dogodilo. Možda postoji neka vrsta fonda za prikupljanje novca za podršku porodici? Siguran sam da ih rusko vazduhoplovstvo neće ostaviti u nevolji, ali možda mi nekako možemo pomoći?
Hvala vam što ste odvojili vreme da pročitate moje pismo.
S poštovanjem, Stiv Sola.
Ubrzo nakon toga, usledio je odgovor od RT-a sa zahtevom za intervjuu.
Poštovana gospođo Medvedeva (producent RT-a, Anastasija Medvedeva),
Naravno, rado ću dati intervju za RT.
Kao što znate, ja živim u San Sitiju (severozapadno od Feniksa) u Arizoni. Ovde živi većina penzionisanih državnih službenika i penzionisanih vojnih lica. Dobijam naknade za socijalno osiguranje i značajnu odštetu za invalidnost koja se isplaćuje veteranima vojne službe. Dve godine sam radio kao artiljerac, a zatim šest godina u vazduhoplovstvu Nacionalne garde Sjedinjenih Država.
Rat u Vijetnamu, malarija, “Agent Orange“, sve to je imalo štetan uticaj na moju psihu, što me je spečilo u tome da mogu da zadržim još jedan posao tokom dugog vremenskog perioda.
Ja sam donekle rusofil, znam pomalo o Rusiji i njenoj istoriji, ali mnogo više znam o ovoj zemlji nego većina Amerikanaca. U maju 2015. godine sam došao u Moskvu i gledao vojnu paradu – to je bio veličanstven prizor. LJudi koje sam upoznao bili su veoma prijateljski nastrojeni, i zaista sam uživao u razgovoru sa njima.
Policajci su takođe bili veoma ljubazni prema meni kada sam se izgubio i obratio im se za pomoć. Zaista bih želeo ponovo da posetim Rusiju, možda da posetim Krim na proleće, ali moje zdravlje nije sjajno i moram da završim neke poslove pre nego što napravim plan putovanja.
Teško mi je to objasniti, ali često mislim na rusko vojno osoblje koje je poslato u Siriju, na te hrabre muškarce i žene.
Gledao sam odvijanje događaja od početka ruske operacije u Siriji. Ja podržavam ovu misiju.
Ja jednostavno pišem sve što mi sada pada na pamet. Ako želite da me intervjuišete, hajde da se dogovorimo za vreme, a ja ću sa svoje strane učiniti sve što je u mojoj moći.
S poštovanjem, Stiv Sola.
Koliko je sirijskih vojnika zaista nastradalo u najnovijem masakru američke avijacije pročitajte OVDE.
Izvor: webtribune.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA