Najnovije

DAČIĆ: Licemerni Brisel od nas traži harakiri!

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nema te šargarepe zbog koje bi Srbija dobrovoljno pristala da se odrekne Kosova i Metohije.

Ivica Dačić (Foto: Jutjub)

Licemerno je da pojedini krugovi u Briselu od nas očekuju taj istorijski harakiri, a ni oni sami unutar EU nemaju jedinstven stav kada je reč o kosovskom pitanju, istakao je Dačić.
Dačić je komentarisao i današnji nastavak dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, gde će se govoriti o Zajednici srpskih opština, istakavši da Srbija neće pristati na bilo kakve promene i prepravke ranije potpisanog sporazuma o ZSO, a na čemu insistiraju Albanci. 
On je rekao i da, ako Brisel pristane na tako nešto, od nastavka dijaloga nema ništa. "Oni u Prištini izgleda pate od amnezije i ne znaju da smo Briselski sporazum potpisali Hašim Tači, Ketrin Ešton i ja i da su u njemu jasno naznačene obaveze obe strane", kazao je Dačić. 
Uz podsećanje da je taj sporazum potpisan pre pet godina, Dačić kaže da je težnja Prištine da se Srbi sa severa Kosova predstave kao destabilizujući faktor, što je posebno bio slučaj sa ubistvom Olivera Ivanovića. 
Na pitanje da li smo već upali u zamku "pravno obavezujućeg sporazuma", Dačić kaže da je to u stvari floskula koju je smislio Štefan File i da sama EU ne zna šta to znači, a kao dokaz navodi da Brisel nije postavio nikakav datum za taj "pravno obavezujući sporazum". On još kaže i da unutar EU ne postoji saglasnost oko statusa Kosova te da zbog toga ni sam Brisel ne može Beogradu da nameće nešto o čemu ni sami ne mogu da se dogovore. 
Upitan da li možemo konačno i započeti priču o konačnom statusu Kosova, Dačić kaže: "Primetno je da u Prištini ne žele dijalog o trajnom rešenju, jer smatraju da su ostvarili svoju državu i da Beograd treba samo da se saglasi s tim", zaključio je Dačić.
Pročitajte OVDE šta je poručio Iran a tiče se Kosova?
Izvor: Večernje Novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Pogledajte nedavno TV gostovanje Dačića i Miroslava Lazanskog i šta su zanimljivo rekli.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA