Najnovije

IRAN: Jedini put za rešavanje problema Kosova je...

Ministar spoljnih poslova Irana Mohamad DŽavad Zarif boravi u Srbiji sa direktorima najvećih iranskih kompanija i predstavnicima privrednih komora.

Mohamad DŽavad Zarif i Ivica Dačić (Foto: Min.spoljnjih poslova)

On je izjavio danas da je jedini put za rešavanje problema Kosova dijalog i poštovanje međunarodnog prava.
DŽavad Zarif, koji će se sastati sa srpskim zvaničnicima, naveo je da će predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću preneti poziv predsednika Irana da posetu tu zemlju.
Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa srpskim kolegom, Ivicom Dačićem, DŽavid Zarif je rekao da Srbija i Iran mogu da sarađuju u oblasti poljoprivrede, građevinarstva, energetike, zdravstva, turizma, ali i u vojnoj industriji kao u vreme Jugoslavije.
"Nadamo se da će se nastaviti trend razvoja dobrih odnosa", rekao je DŽavad Zarif i dodao da su se iranski turisti od kada su dve zemlje međusobno ukinule vize uverili u srdačnost i gostoprimstvo srpskog naroda.
Ministar Dačić je zahvalio DŽavadu Zarifu na principijalnom stavu o jednostrano proglašenoj nezavisnosti Kosova i poručio da Iran može da računa na prijateljstvo Srbije i podršku u međunarodnim organizacijama.
Dačić je izrazio zadovoljstvo zbog toga što je DŽavad Zarif u Srbiju došao sa velikim brojem privrednika, navodeći da je moguće unapređenje ekonomske saradnje.
Imamo tradicionalne prijateljske odnose sa Iranom. Želimo da te odnose što više produbljujemo, da razvijamo saradnju u svim oblastima. Raduju nas posete na najvišem nivou i ovo je izvanredna prilika za podsticaj saradnje", rekao je ministar Dačić.
Dačić je primetio da je oko 6.000 Iranaca od septembra do februara posetilo Srbiju i izrazio očekivanje da će taj broj biti veći od marta jer je predviđeno da se uspostave direktni letovi između Beograda i Teherana.
Pročitajte OVDE gde Aleksandar Vučić želi da odvede Merkelovu i zašto?
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Iran od početka podržava Srbiju i nije priznao nezavisnost Kosova.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA