Najnovije

SRPSKA UVODI SANKCIJE FEDERACIJI: Obustavlja se isporuka gasa za FBiH

Republika Srpska je zapretila BH-Gasu da će početkom februara u potpunosti obustaviti snabdevanje Federacije BiH gasom, piše portal Kliks.

BiH - RS (Ilustracija: Pravda)

Ovakav potez usledio je nakon što je Srpska donela Zakon o gasu Republike Srpske insistirajući da kompanijama u FBiH naplati tarifu za transport. BH-Gas skoro tri godine ne prihvata cenu transporta prirodnog gasa koji se transportuje gasovodom Karakaj (Zvornik)-Starić (Kladanj) čiji je vlasnik Sarajevo gas a.d. Istočno Sarajevo. "Neprihvatanjem cena transporta prirodnog gasa od BH-Gasa, preduzeće Sarajevo-gas a.d. je dovedeno u ozbiljnu situaciju gdje je prisiljeno obustaviti dalji transport prirodnog gasa. Prekid transporta će se desiti početkom februara. Tačan datum prekida transporta biće javno objavljen posle provođenja svih neophodnih radnji", piše u dopisu koji je poslao direktor preduzeća Sarajevo-gas iz Istočnog Sarajeva, Slavo Krajišnik.
Dopis je upućen direktoru BH-Gasa Jasminu Salkiću, premijerima Republike Srpske i FBiH Željki Cvijanović i Fadilu Novaliću, ministru za spoljnu trgovinu i ekonomske odnose BiH Mirku Šaroviću, ministru energetike FBiH Nerminu DŽindiću, premijeru Kantona Sarajevo Elmedinu Konakoviću, sekretarijatu Energetske zajednice u Beču, Regulatornoj komisiji za energetiku Republike Srpske, Srbija Gasu i Sarajevogasu. "Pre prekida transporta gasa obavestićemo javnost o razlozima prekida i o svim našim pokušajima da se reši ovaj problem kako bi se nastavilo uredno snabdevanje prirodnog gasa", navodi se u dopisu, prenosi Kliks. Kako vehabije obučavaju decu za rat, pogledajte OVDE. Izvor: RTRS

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Tržište gasa u BiH
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA