Najnovije

(INTERVJU) MIŠA VACIĆ: Samo ujedinjeni desnica u Srbiji ima budućnost

Srpska desnica nije učestvovala na beogradskim izborima. Oni su pre završetka roka za podnošenje lista održali konferenciju za medije na kojoj objasnili da ne žele da učestvuju u predstojećoj katastrofi desnih partija i pokreta na izborima niti da budu optuženi za odvlačenje glasova. Ispostavilo se da je Srpska desnica u pravu, a da ni jedna desničarska lista nije prešla cenzus, niti mu se približila.

Miša Vacić (Foto: Jutjub)

Lider Srpske desnice Miša Vacić u intervjuu za Pravdu komentariše rezultate izbora, govori o perspektivama desne opcije u Srbiji i o političkim planovima. Kako komentarišete rezultate izbora i broj glasova koji su osvojile desničarske liste?
„Nažalost" bili smo upravu. Rezultati svih desnih opcija na beogradskim izborima su nivoa statističke greške. Razjedinjene narod ne prepoznaje kao ozbiljno vredne poverenja. Srpska desnica je najavila da će tako i biti. Glasovi i uticaj Srpske desnice se neosporno vidi u tome što je pobednička SNS osvojila 45 posto, dok je za predsedničke SNS u Beogradu imao 36%. Jasno je da je veliki deo desničarskih glasova otišao SNSu pod uticajem Srpske desnice, a ne razjedinjenim desnim ponudama koji svi zajedno sa svojim rezultatima ne mogu da pređu cenzus. Stvar budućih izbora je neminovno ukrupnjavanje desnice. Došlo je vreme za nove desne snage, a to je Srpska desnica.
Šta desničarske snage mogu da urade da ojačaju? 
Megalomanski zahtevi pojedinih nazovi desnih organizacija i želja za vlašću, urušavaju osnivne principe nacionalnog pogleda na državnu politiku. Srpska desnica iz dana u dan raste, odbori niču u svim krajevima zemlje, u Beogradu postojimo već u svim opštinama. Samo ukrupnjavanjem i ujedinjavanjem, ostavljajući sujetu po strani desnica se može uzdići. To je upravo ono što Srpska desnica i radi, ujedinili smo 15 nacionalnih organizacija, u pregovorima smo sa još nekoliko. Od Četničke Omladine preko Ratnih Veterana, SNP 1389, Konzervativne omladine Srbije, Srpskog narodnog fronta i desetak još jakih nacionalnih pokreta u jedinstven front Srpske desnice. Sloga jeste poraz vragu i najjači srpstvu grad. Dakle samo sloga!
Sa kim Srpska desnica ne bi sarađivala? Stav Srpske desnice je da su nacionalni interesi Srbije na prvom mestu. Srpskoj desnici je mesto u institucijama državnog sistema. Nemamo problem da razgovaramo sa svima, želimo da naše poglede na političkoj sceni dele svi, što je legitimno. Saradnja sa „desničarskim" organizacijama i partijama mora biti na novim principima utemeljena na realnošću, a ne željom za vlašću kako ne bi doživeli što su i mnogi od njih doživeli na poslednjim izborima. Osnovni cilj Srpske desnice je afirmisanje nacionalnog pitanja, što otvara prostor za razgovore sa svima, na prvom mestu sa ostalim desničarskim partijama. Nesloga i sujeta su stvar realnosti, koju moramo promeniti. Samo ujedinjeni desnica u Srbiji ima budućnost. Srpska desnica je program budućnosti.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Debata Miše Vacića i Vlade Radulovića na TV Pink.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA