Najnovije

NIŠTA VIŠE NEĆE BITI ISTO: Ruski eksperti upozorili Srbe o mrežnom ratu koji Amerika vodi protiv nas (VIDEO)

Ruski geopolitičari Aleksandar Dugin i Leonid Savin održali su promociju srpskog izdanja svoje knjige "Mrežni ratovi". U prepunoj sali Pravnog i poslovnog fakulteta oni su govorili o najnovijim metodama ratovanja koji ne podrazumevaju nužno i oružani sukob.

Leonid Savin i Aleksandar Dugin (Foto: Jutjub)

Savin i Dugin su objasnili na koji način SAD pokušavaju metodama mrežnog ratovanja da menjaju realnost u drugim zemljama, utiču na izmenu sistema vrednost, izazivaju krize i promene sistema, često bez ispaljenog metka. Profesor Dugin je posebno objasnio ulogu medija i društvenih mreža poput Fejsbuka, Tvitera i Instagrama koje mogu da se koriste kako bi se izmenila realnost jednog društva i države. On je naveo primere gde je manipulacijom izmišljena vest postajala realnost. Dugin je govorio o početku sukoba u Siriji kada je televizija Al DŽazira pustila lažni prenos navodnog protesta na trgu u Alepu koristeći stare snimke sa protesta u Egiptu. Uskoro su stanovnici Alepa samo došli na trg da bi videli šta se dešava, pa se trg u tom gradu napunio ljudima. Kada se skupilo dovoljno ljudi, Al DŽazira je promenila prenos i počela da prenosi prava dešavanja iz Alepa. Na ovaj način virtuelna realnost je postala stvarna. 

Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by Dnevne Novine Pravda on petak 2. mart 2018.

Oni su upozorili da procesi na kojima rade SAD vode ka dehumanizaciji, kreiranju nove realnosti koja više odgovara SAD i liberalnim snagama i slabljenju društva i država. Iako su oni prvi autori koji su u Rusiji počeli da govore na temu mrežnih ratova, danas pri ruskoj vojsci postoji čitav sektor koji se bavi tom tematikom. Oni su izrazili nadu da će i Vojska Srbije osnovati takav sektor u svojim redovima kako bi mogla da se odupre mrežnim napadima kojima je izložena i Srbija. Knjiga obiluje primerima iz Ukrajine i Sirije, ali i Srbije i zemalja Latinske  Amerike, gde su metodama mrežnog rata izazvali sukob, promenu vlasti, promenili sistem vrednosti ili destabilizovali državu.

Nakon slušanja ovog predavanja i čitanja knjige na potpuno drugi način ćete gledati na društvene mreže, tumačiti pojedine događaje  koje su se desile u Srbiji, ali i drugim zemljama, moći ćete da prepoznate mrežne napade koji se vode protiv naše zemlje. Knjiga posebno ističe i učešće nevladinog sektora u mrežnom ratovanju. Izdavači knjige su "Avala press" i portal Pravda, knjigu možete naručiti na telefon 063 102 28 55. Cena knjige je 500 + ptt troškovi. Izvor: HelmCast/Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA