Najnovije

PLENKOVIĆ RAZMATRA: Hrvati uvode sankcije Rusiji?

Hrvatski državni vrh će u ponedeljak razgovarati o "slučaju Skripalj" i odlučiti na koji način će reagovati i pokazati solidarnost s Ujedinjenim Kraljevstvom, najavio je premijer Andrej Plenković.

Plenković (Foto: Sinhua)

"Reč je o ozbiljnom problemu, većina država u ovom trenutku deli stav Ujedinjenog Kraljevstva", rekao je Plenković novinarima u Briselu.
On je, kako prenosi portal dnevnik.hr, rekao da nekoliko članica Evropske unije sada ima dve opcije za sankcije Rusiji.
Jedna je, kazao je, uskraćivanje gostoprimstva delu predstavnika Ruske Federacije u njihovim zemljama, a druga je mogućnost povlačenja ambasadora iz Moskve na konsultacije.
Plenković je to saopštio nakon što je britanska premijerka Tereza Mej rekla da postoji mogućnost da je za napad na Skripalja i njegovu ćerku odgovorna Ruska Federacija, te dodao da su stigle i osude ostalih članica EU.
Hrvatski premijer očekuje određene diplomatske poteze.
Inače, ova Plenkovićeva najava je došla dan nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin, kako je saopštio Kremlj, telefonom razgovarao sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović, koja mu je tom prilikom ponovila poziv da poseti Hrvatsku i još jednom čestitala na reizboru za šefa države.
Grabar Kitarović je prošlog oktobra, naime, boravila u zvaničnoj poseti Ruskoj Federacij kada je i pozvala Putina da uzvratno poseti Hrvatsku.
Plenković je, međutim, juče veoma šturo komentarisao telefonski razgovor dvoje predsednika, Rusije i Hrvatske, navodeći da je najverovatnije reč o "prigodnom razgovoru".
Kina uzvraća udarac i uvodi carine na američku robu. Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Plenković zapretio Kolindi
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA