Najnovije

TETICE, RECI MAMI DA SAM JE VOLELA: Procurile stravične poslednje poruke dečice koju je progutao požar u Rusiji! (FOTO/ VIDEO)

Ruski mediji objavili su fotografije i stravične poruke žrtava požara u tržnom centru u Kemerovu, u kojem je poginulo najmanje 64 ljudi, a većina žrtava su deca.

Tuga u Rusiji (Foto: Jutjub)

Zvaničnici su potvrdili da je u ogromnom požaru koji je progutao tržni centar u Kemerovu poginulo najmanje 64 ljudi. Strahuje se da je desetine dece koja se vode kao nestala poginulo u požaru koji je buknuo u nedelju i zahvatio oko 1.600 metara kvadratnih površine.
Porodice i prijatelji žrtava objavili su njihove fotografije na društvenim mrežama, gde mole za informacije o nestalima. 

A post shared by @oksanakistarova on Mar 25, 2018 at 12:04pm PDT

"Reci mami da sam je volela..."

Sergej Moskalenko (11) završio je u komi pošto je iskočio kroz prozor iz goruće zgrade, a jutros je potvrđeno da su njegovi roditelji poginuli u požaru.
Marija Moroz (13), koja se nalazila u biskopu za vreme požara, poslala je poruku: "U vatri smo. Izgleda da je ovo zbogom od mene". Strahuje se da je i Marija poginula.
Strahuje se da je u požaru stradalo gotovo celo odeljenje osnovnoškolaca.
Osmoro dece je s učiteljicom bilo na izletu u Kemerovu, a u tržnom centru gledali su crtani fiml. Jedna od devojčica, Viktorija Počankina, pozvala je tetku usred požara:
"Vrata su blokirana. Ne mogu da izađem, ne mogu da dišem. Tetice, reci celoj porodici da ih volim. Reci mami da sam je volela...".

Broj poginulih i dalje raste — dostigao 64

Ministar za vanredne situacije Rusije Vladimir Pučkov saopštio je da su u požaru koji je sinoć zahvatio tržni centar u Kemerovu poginule 64 osobe, dok se za 11 i dalje traga. „Nažalost, konstatujemo da su u nesreći poginule 64 osobe“, rekao je Pučkov novinarima.  Ranije je zvanična predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko izjavila da je tokom istrage po krivičnom predmetu požara u tržnom centru u Kemerovu potvrđena pogibija 56 osoba, dok je 44 povređeno. Pronađeno je pet osoba koje su se smatrale nestalim. Međutim, još uvek ima veliki broj nestalih za kojima se traga. Dečji ombudsman Ana Kuznjecova je izjavila da je do tragedije došlo usled nemara. „Uzrok je nemar. Svi standardi su propisani. Međutim, odnos prema standardima bezbednosti je katastrofalni uzrok tih nesreća čiji smo danas svedoci“, rekla je ona. Pokrenuta je krivična istraga. Biće uvedena trodnevna žalost u Kemerovskoj oblasti.
Nervni agens kojim je otrovan Skripalj razvijen u SAD! Više o tome čitajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.

Izvor: Index.hr, Bi Bi Si

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA