Najnovije

6.749 TERORISTA PREBAČENO U IDLIB: Evakuacija iz Istočne Gute (VIDEO)

Više od 6.700 militanata i članova njihovih porodica napustilo je područje istočne Gute u blizini sirijske prestonice Damaska, a humanitarnim koridorom su prebačeni u pokrajinu Idlib, saopšteno je iz ruskog Ministarstva odbrane.

Evakuacija (Foto: Tviter)

U saopštenju koje je Ministarstvo danas izdalo navodi se da je juče u Irbinu nastavljena evakuacija militanata grupe "Fajlak al Rahman", čiji su lideri sa ruskim Centrom za pomirenje zaraćenih strana u Siriji potpisali sporazum o evakuaciji humanitarnim koridorom. Iz Ministarstva navode da je iz naselja Irbin juče evakuisano ukupno 6.749 militanata i članova njihovih porodica i da su u 110 autobusa prevezeni u Idlib, preneo je "Sputnjik". Militantna grupa je u okviru sporazuma oslobodila 26 protivzakonito zatvorenih sirijskih vojnika i civila. Situacija u istočnoj Guti je napeta u posljednjih nekoliko meseci, usled sukoba provladinih snaga i lokalnih militanata. Sirijska Vlada tvrdi da je ofanziva u istočnoj Guti odgovor na napade iz tog područja, dok zapadne zemlje optužuju Siriju i Rusiju za eskaliranje tenzija. Savjet bezbednosti UN je 24. februara usvojio Rezoluciju 2401, kojom se sve strane u Siriji pozivaju na prekid sukoba na 30 dana, kako bi se dostavila humanitarna pomoć i sprovela medicinska evakuacija. Kako je sirijska pobeda posvađala teroriste, pogledajte OVDE.
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Civili napuštaju Istočnu Gutu
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA