Najnovije

"BIZARNO JE, NEĆEMO NA RUSE": Slovenija odbija poslušnost!

Ministar spoljnih poslova Slovenije Karl Erjavec izjavio je da vladi neće predložiti primenu diplomatskih mera solidarnosti sa Velikom Britanijom.

Slovenija (Foto: Pixabay.com)

Vlada bi sutra trebalo da raspravlja o slučaju napada nervnim otrovom na bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripalja u engleskom gradu Solzburi,
Hina podseća da je Slovenija jedna od osam članica Evropske unije koje se nisu odlučile za diplomatske mere kojima bi izrazile solidarnost sa Londonom. 
"Za sada mislim da je najpre potrebno raščistiti što se u Solzburiju dogodilo, reč je o vrlo nejasnom i bizarnom slučaju", kazao je Erjavec novinarima pred redovni sastanak koalicije koja određuje dnevni red za redovnu sednicu vlade. 
Podseća se da je Erjavec već početkom ove nedelje kazao da Slovenija za sada ne razmišlja o diplomatskim sankcijama, odnosno simboličnom otkazivanju gostoprimstva jednom ruskom diplomati iz ambasade Rusije u LJubljani, kao i da međunarodna istraga tek treba da utvrdi šta se dogodilo u Solzburiju. 
Navodi se da je Erjavec danas novinarima rekao da on lično ne vidi razlog za takav potez i da ga neće predložiti, ali da će o tome biti vođena rasprava, pa treba da se vidi šta će nakon nje biti zaključeno.
Pročitajte OVDE ko je još na Balkanu protiv proterivanja ruskih diplomata?
Nabavite knjigu ruskih geopolitičara Dugina i Savina o tome kako Amerika ratuje protiv čitavog sveta metodama mrežnog rata Posted by ?????? ?????? ?????? on ????? 2. ???? 2018.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Bosna i Hercegovina neće proterati ruske diplomate.
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA