Najnovije

CRVENI ALARM U MOSKVI: Rusija objavila koliko ima terorista ID u Avganistanu i koji su im planovi! (MAPA)

Specijalni predstavnik Ruske Federacije za Avganistan Zamir Kabulov objavio je podatke kojima raspolaže Drugi azijski departman Ministarstva spoljnih poslova Rusije o broju članova i aktivnostima Islamske države (ID) u Avganistanu.

Rusija polako ulazi u misiju gašenja američkog požara u Avganistanu (Foto: public, Pravda)

Prema podacima koje je objavio Kabulov, u Avganistanu je u ovom trenutku aktivno najmanje 7.000 terorista ID-a, dok ih je oko 3.000 u "rezervi". Iako su podaci skorašnjeg datuma, Kabulov je u svojoj izjavi za Tass naglasio da je sasvim moguće da su oni već zastareli, jer se broj militanata ID-a povećava iz dana u dan.
On je objasnio da su teroristi formirali mrežu baza u toj zemlji i da svakodnevno regrutuju nove aktiviste, članove i borce. Cilj ID-a u Avganistanu u ovom trenutku jeste da preuzme kanale za trgovinu narkoticima, kako bi obezbedili nove izvore prihoda, nakon gubitka kontrole nad nalazištima energenata u Siriji i Iraku. - Oni se sada bore sa Talibanima za kontrolu nad laboratorijama za proizvodnju droge, rekao je Zamir Kabulov. Da Rusije sve ozbiljnije namerava da se upusti u rešavanje avganistanske krize, svedoči i ponuda koju je juče ruska diplomatija uputila talibanima. Više o tome pročitajte OVDE. Ovo je okvirna mapa kontrole u Avganistanu, na kojoj možete da vidite i područje od najvišeg interesa za Talibane, Islamsku državu, ali i SAD u toj zemlji:

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Talibanski snajper pogađa američkog vojnika pravo u glavu:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA