Najnovije

AMERIČKI IZASLANIK ZA UKRAJINU: Donjecka i Luganska moraju biti rasformirane!

Samoproglašene Donbaske republike – Donjecku i Lugansku – treba rasformirati, izjavio izaslanik Stejt departmana za Ukrajinu Kurt Volker, na govoru na Hudson Institutu, tvrdeći da bi to značilo realizaciju Minskih sporazuma.

Donjeck (Foto: Ria)

Pritom je bio po-američki otvoren i agresivan:
„Za te `republike` nema mesta u ustavnom ustrojstvu Ukrajine. Minski sporazumi za cilj imaju uspostavljanje suvereniteta Ukrajine i njene teritorijalne celovitosti. Zato obe moraju biti rasformirane“.
Volker je u istom govoru izrazio očekivanje da će na teritoriju dveju republika stići mirovne snage Ujedinjenih nacija. Ne krijući da SAD smatraju da njihov pravi zadatak i treba da bude – demontaža, odnosno likvidacija Donjecke i Luganske Republike.
Čak je `nacrtao` kako sve treba da se dogodi: dolazak plavih šlemova, izbori kroz šest meseci, pa prelazak teritorija obe republike „pod neposrednu vlast Kijeva“.
Evo, Volker nastupa po principu: što je babi milo... Samo, ništa neće biti ovako kako bi voleli on i američka marionetska vlast u Ukrajini.
Vladimir Putin je posle nedavnih telefonskih razgovora sa Angelom Merkel i Emanuelom Makronom – koji su vršili pritisak da Moskva podrži slanje „plavih šlemova“ u Donbas i njihovo raspoređivanje na celoj teritoriji Donjecke i Luganske Republike – na kraju pristao, ali uz jedno principijelno „ali“:
„Mi se u načelu možemo saglasiti, ali Rusija nije učesnik tog konflikta. Kijev će o mirotvorcima, njihovoj brojnosti, mandatu i raspoređivanju morati da se dogovori sa Donjeckom i Luganskom“.
Pročitajte OVDE ko to kaže da je NATO potcenio značaj Kosova za Rusiju?
Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Ukrajina: SAD i Rusija preko Beograda
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA