Najnovije

TURCI SMANJUJU APETITE: Zaokružena kontrola nad pograničnim područjem! Evo koliko još planiraju da osvajaju po Siriji (MAPA)

Turski vicepremijer i portparol Vlade u Ankari Bekir Bozdag izjavio je danas da su njihove snage ostvarile kontrolu nad polovinom teritorije koju palniraju da zauzmu u severozapadnom sirijskom regionu Afrinu.

Erdogan menja planove za Afrin? (Ilustracija: Pravda)

- U operaciji "Grančica masline", za sada, preuzeta je kontrola nad 112 sela, 30 kritičnih pozicija i 142 kontrolne tačke, preecizirao je Bozdag. Sudeći prema današnjoj mapi kontrole Afrina, na kojoj po prvi put od početka operacije Turci drže celo pogranično područje dve zemlje, jasno je da njihove snage ne drže ni blizu polovine kurdskih teritorija u regionu.

Sudeći prema izjavi turskog vicepremijera, može se izvesti zaključak da je Ankara "spustila loptu" i da više nisu u planu velika osvajanja koja su najavljivana početkom operacije "Grančica masline". Snimak stravičnog pokolja koji su tokom vikenda pretrpele tenkovske jedinice Hajat Tahrir al Šama pogledajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Kurdi uzvraćaju udarac: Turci skupo plaćaju svoja osvajanja u Siriji:
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA