Najnovije

AMERI U ŠOKU! KINESKA MORNARICA UŠLA POD KOMANDU RUSIJE: Peking stao uz Putina! Tramp, Francuzi i Englezi u problemu?!

Kineske pomorske snage koje se nalaze u basenu Sredozemnog mora spremne da se pretpočine komandi ruske Ratne mornarice u slučaju američkog napada na Siriju. Crnomorska flota i dobar deo ruskih avio-pukova strategijske namene podigli stepen borbene gotovosti.

Kineska mornarica (Foto: Sinhua)

Zvanični Peking nije potvrdio informaciju koju je objavio specijalizovani tviter nalog War Time, ali je za sada nije ni demantovao. Interesantno je i da je ova informacija odmah objavljena na gotovo svim ruskim portalima i potom se kao bujica proširila svetom.
Prema informacijama War Time, kineski borbeni brodovi koji se nalaze u Sredozemnom moru dobili su naređenje, da se u slučaju ratne eskalacije u ovom delu sveta, počine komandi ruske ratne mornarice. 
Ovo praktično znači, da eventualni američki udar po ciljevima u Siriji, neće moći da prođe bez aktivnog učešća i vojske NR Kine.
Isti izvor je objavio i informaciju da je ruska Crnomorska flota prešla u režim pune borbene gotovosti, kao i dobar deo jedinica koji u svom sastavu imaju startegijske bombardere. 
Naime, prema tim navodima, iz ruske avio-baze Mozdok poletela je grupa bombardera Tu-22M3 i odletela u pravcu Irana. Pre nekoliko dana na prostor Sirije prebačeni su i specijalni protiv-podmornički avioni I-38 Novela.
Sa druge strane, radarski kapaciteti koji su postavljeni u Siriji, registrovali su snažnu aktivnost specijalizovanog izvđačkog aparata Boeing P-8A Posejdon, na par stotina kilometara od Latakije.
Ovaj avion sa evidencijskim brojem 168439 intenzivno osmatra sirijske teritorijalne vode i kopnenu dubinu, na potezu od Tartusa pa sve do Latakije.
Na širem prostoru istočnog Mediterana je primećena i avio-cisterna KC-10A, koja ima zadatak da lovačko-bombarderskoj avijaciji obezbedi logistiiku podršku u snabdevanju gorivom.
U gomili vesti koje šire veliku uznemirenost u svetu treba dodati i informaciju  Glasa Amerike da su ruski tenkovi "snimljeni kako ulaze u Ukrajinu". Ispostavilo se da ta vest nije tačna, ali je pre nego što je razobličena napravila pravi dar-mar na društvenim mrežama i uz svetskoj javnosti.
Prevaru je otkrila RT koja je uporedila je snimke konvoja sa snimcima sela Petrovka, severno od Rostova na Donu. Upoređujući satelitske snimke, lako se može videti da su se vojna vozila kretala južno, suprotno od pravca najbliže granice s Ukrajinom. Britanski bombarderi u punoj pripravnosti na Kipru. Više o tome čitajte OVDE.
Izvor: Komeserant/southfront/War time

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Lazanski o Kini
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA