Najnovije

Amerikanci su plan za uništenje Sirije napravili još 1996.

Sve što se sada događa na Bliskom Istoku američki neokonzervativci su isplanirali još 1996-te godine.

Američka vojska (Foto: Jutjub)

Piše: Vladimir Možegov Tada su vodeći neokoni (Ričard Perl, Daglas Fejt i Dejvid Vurmser) razradili plan namenjen izraelskom premijeru Benjaminu Netanjahuu koji je previđao „čišćenje“ Iraka, Egipta, Libije, Jemena i Sirije.

Projekt je dobio ime „Beskrvni prodor: Nova strategija bezbednosti Svete Zemlje“. A prema njemu, Sirija je glavni neprijatelj Izraela, zajedno sa Iranom i šiitskim pokretom Hezbolah.

U ovom svetlu treba sagledavati i poslednji raketni udara Amerikanaca i njihovih saveznika po Siriji.

Zapad (tačnije, neokoni) poslednjim udarima (kao i onima koji će uslediti) objavio je svoju nameru da na ovaj ili onaj način istisne Rusiju iz Sirije. U tome se oslanja i na sklepani „slučaj Skripalj“ i na nepostojeći „hemijski napad na Dumu“.

Svim što rade kao da poručuju: toliko smo moćni da ne moramo ni da se trudimo da ovo što radimo liči na istinu jer će i mediji naših satelita, a i njihove vlade, radosno klimati glavama i stajati u stavu „mirno“.

Ovo je i svojevrsni ultimatum koji nam signalizira: spremni smo na sve moguće provokacije i baš nas briga za međunarodno pravo i za sve što vi, Rusi, tako volite da pominjete.

Za Rusiju su takvi ultimatumi neprihvatljivi, pa će odgovor Moskve sigurno uslediti.

Jasno je - ako se Rusija povuče sa Bliskog Istoka - da se Zapad neće zadovoljiti čišćenjem i prekrajanjem Sirije. Naredna meta biće - Iran, A „kreativni haos“ će se potom neizbežno preliti na Srednju Aziju...

Zato i samo preživljavanje Rusije iziskuje brzi i adekvatan odgovor.

Razume se da to neće biti otvaranje paljbe po američkim nosačima aviona. Sudeći po prvim reakcijama, izgleda da je Rusija za takav odgovor već spremna.

Predsednik Putin je udar američke koalicije po Siriji nazvao aktom agresije protiv nezavisne zemlje. A u saopštenju Ministarstva odbrane RF se naglašavalo:

„S obzirom na sve što se dogodilo, smatramo mogućim vraćanje pitanju isporuke Siriji raketnih sistema S-300. Ali, ne samo Siriji, nego i nekim drugim državama“.

Dakle: u vreme kada pravni kanali poput Saveta bezbednosti UN gube ostatke adekvatnosti, a Amerikanci nedvosmisleno govore o svojoj spremnosti da ponove napade - Rusija dosta jasno pokazuje spremnost da pojača svoje prisustvo na Bliskom istoku.

Agresija neokona počela je sa obaranjem baasitičkih vlada. Prve žrtve bili su Irak i Sadam Husein. Zatim su usledile eksplozije „arapskog proleća“ koje su počistile režime u Egiptu, Jemenu, Tunisu, koji su takođe bili inficirani baasističkim idejama, sa otvaranjem vrata haosu u Siriji... Ovome treba dodati i likvidaciju Gadafija koji je sa svojim projektom zlatnog dinara bio krajnje opasan međunarodnoj oligarhiji.

Iz iračko-sirijskog haosa rodila se Islamska država kao idealni instrument borbe ne samo sa panarapskim socijalizmom, nego i za pridavanje svetskih razmera projektu noekona za proizvodnju „kreativnog haosa“. I uz pomoć izbeglica...

Jasno je, s obzirom na sve ovo, zašto je dvogodišnje vojno prisustvo Rusije u Siriji, koje je rezultiralo potpunim uništenjem Islamske države, izazvalo ovakvu histeriju kod neokonzervativaca.

Evo šta bi Rusija, i kojim redosledom, trebalo da nadalje čini.         

Pošto je ocenila da je na Siriju izvršena agresija, Rusija mora dosledno štititi Siriju.

Siriji treba da se pojavi pravi, kompletirani vojni kontingent Rusije, sa uspostavljanjem vojne osovine sa Iranom, sa svim savezničkim garancijama i obavezama koje iz toga proističu.

Treba učiniti sve što je moguće da se u tu imperijalnu osovinu uključi i Turska.

Savez moćnih imperijalnih država sa doslednim potiskivanjem anglosaksonske dominacije- jedina je garancija mira u Evroaziji.

Ovde se odmah postavlja pitanje ideologije. Odnosno: na kojima idejama se mogu objediniti ovoliko različite zemlje, civilizacije i regioni.

Međutim, ne treba previše ni mozgati ni izmišljati. Jasno je da je glavni neprijatelj svih tradicionalnih civilizacija - antinacionalni globalizam, koji odbacuje kulturu, religiju, kao i nacionalni identitet.

Protiv ovog zla i treba da bude usmerena naša ideologija.

Garanti novog mnogopolarnog sveta moraju postati nacije sa imperijalnim tradicijama, a takve su - Turska, Rusija, Nemačka, Italija i Rusija u Evropi. Iran i Turska treba da budu garanti na Bliskom Istoku, Egipat i Libija na severu Afrike, a Kina, Japan i Indija - u Indokini.

Objediniti toliko različite svetove i civilizacije može samo Rusija. Jedino ona je sila koja je u stanju da se nosi sa globalizmom.

Kako izgleda, Rusiji ništa drugo i ne preostaje.

Da bude lider svetskog otpora.

Za to je potrebna unutrašnja duhovna mobilizacija. Narod je za to, kako izgleda, potpuno spreman. na potezu je naša elita... Prolitajte OVDE kako je izgledao bliski susret Šešelja i Kajla Skota. Izvor: fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Ruska vojna policija pretresa teroriste koji su se predali u istočnom rejonu Karamun
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA