Najnovije

DA LI JE OVO MOGUĆE? Bakir i u igrici zavadio BiH (VIDEO)

U delu javnosti igrica "El Bake" dočekana s oduševljenjem, a istovremeno je izazvala bes Bakirove SDA u kojoj tvrde da je po sredi "nastavak agresije na BiH"

El Bake (Foto: Printskrin)

Bakir Izetbegović, bošnjački član Predsedništva BiH, nepoznatim autorima poslužio je kao inspiracija za igricu "El Bake" u kojoj on, obučen kao pljačkaš, skuplja novac po gradovima BiH, izbegavajući policiju i druge prepreke. To je uzburkalo strasti u BiH. U delu javnosti igrica je dočekana s oduševljenjem, a istovremeno je izazvala bes Bakirove SDA. U toj stranci kažu da je to pokušaj diskreditacije predsednika stranke i "nastavak agresije na BiH" i "napad koji koordinisano izvršavaju velikosrpski i velikohrvatski centri, uz podršku domaćih izdajnika". Igrica je dostupna za android uređaje na Gugle plej stor i za kratko vreme je postala pravi hit. Do vikenda "skinulo" ju je 1.000 korisnika interneta, a već u ponedeljak taj broj je prešao 10.000. Igra počinje uvodnim Izetbegovićem obraćanjem sa jednog od skupova SDA: - Selam Bosno i Hercegovino, selam alejk, dobro veče moji dragi SDA-ovci! Igrač potom, upravljajući likom Izetbegovića, skuplja novac po putu u apoenima od 1, 2, 5, 10 i 20 KM izbegavajući zasede policijskih vozila, i prepreke kao što su demonstracije ili rupe na putu. Igra se po nivoima, koji su nazvani po gradovima u BiH. Kreće se od Bužima do Sarajeva, a prelaskom nivoa povećava se iznos novca koji možete osvojiti. Na poslednjem nivou na raspolaganju je poseban bonus nazvan "vreća zlata" i iznosi 3.000 KM. U opisu igrice na Plej stor autori navode: "Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne treba da pomogneš Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice". U recenzijama korisnici savetuju autorima kako da poboljšaju igricu, i da ubace i druge likove iz političkog života u BiH. Brojne predloge i kritike su uvažili pa je igrica već dobila poboljšanu 2.0 verziju. Reagovala je Asocijacija mladih SDA navodeći da je ta "amaterska igrica" sinhronizovani napad na Izetbegovića. Obrušili su se i na medije koji su o tome izveštavali, navodeći da oni ne poštuju državu i njene institucije.

Nova Igra

Kao odgovor na oštre reakcije iz političkih krugova kreatori igrice "El Bake" napravili su još jednu verziju. U njoj se pojavljuje Izetbegovićev politički protivnik Fahrudin Radončić, a igrica je nazvani "Flapi Fahro". Bazirana je na "Flapi birdu", njen cilj je izbegavanje barijera koje su u ovom slučaju kovanice konvertibilnih maraka i feninga. Kako je Bakir napao Hrvate, pogledajte OVDE. Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Žestok sukob Bakira i Dodika
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA