Najnovije

ŠIPTARI JASNO PORUČILI: Ne žele dijalog!

Nijedna od kosovskih političkih partija ne želi da Hašim Tači vodi razgovore sa Srbijom, jedan je od zaključaka okruglog stola pod naslovom "U potrazi za konsenzusom: Dijalog Kosovo-Srbija i perspektiva proširenja EU", prenosi KTV.

Hašim Tači (Foto: Jutjub)

Tokom rasprave političke partije su misiju predsednika Tačija kao pregovarača nazvale neuspešnom. Šef poslanika Inicijative, Biljal Šerifi, ironično je primetio da bi, ako se Tačijev posao pregovarača prevede na jezik sporta, to bilo ispadanje iz lige, a ne napredak, tako da bi on trebalo da se drži podalje od pregovaračkog stola, prenosi "Koha ditore". Šef poslanika Alijanse za budućnost Kosova (ABK), Ahmet Isufi smatra da o ovome treba da odluče političke partije, pošto vlada ima mnogo unutrašnjih problema kojima mora da se bavi. Glavni urednik "Koha Ditore" Agron Bajrami rekao je da već neko vreme civilno društvo insistira na tome da je konsenzus neophodan i da je samoproglašeno Kosovo već bilo u obavezi da izgradi platformu za razgovore.

Prvo sporazum, pa ZSO

Politički savetnik predsednika samoproglašenog Kosova Hašima Tačija, Blerim Šalja, kaže da Zajednica srpskih opština neće biti formirana pre potpisivanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije. "Neće biti Zajednice bez obavezujućeg sporazuma," rekao je Šalja za T7 u emisiji Presing, koju vodi Leonard Krćuki. "To je pitanje koje će se zaključiti u pravno obavezujućem sporazumu i ne može da se odvoji ili da se tretira kao posebna tema, već će završiti, prirodno, kao jedan od aneksa obavezujućeg sporazuma," precizirao je Šalja, prenosi Košev. Govoreći o nedavno pokrenutoj inicijativi kosovskih institucija za izradu statuta ZSO, Šalja je rekao da je to složen proces s obzirom na neslaganja između samoproglašenog Kosova i Srbije. Šta je Španija spremila samoproglašenom Kosovu, pogledajte OVDE. Izvor: Tanjug/Fonet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Briselski sporazum - izdajnički akt priznanja Kosova
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA