Najnovije

VREME JE ZA POMIRENJE I SLOGU SRPSKIH PATRIOTA: Srpska desnica ispred spomenika Svetom Savi poslala jasnu poruku (FOTO)

Pred više od 150 okupljenih, ispred spomenika Svetom Savi, Srpska desnica je poslala jasnu poruku – Vreme je za pomirenje i slogu srpskih patriota.

Članovi Srpske desnice ispred spomenika Svetom Savi (Foto: Srpska desnica)

Sveti Sava je simbol srpskog jedinstva, i danas, kada smo okruženi neprijateljima, moramo slediti put srpske sloge zarad opstanka našeg naroda.
„Danas više nego ikada ranije, mi Srbi moramo biti jedno. Sledeći put Svetog Save i onoga što nam je ostavio u amanet – pomirenje zavađene braće. Omladina koja čini Srpsku desnicu je uspela zarad zajedničke ideje, zarad jedinstva, da prevaziđe razlike koje smo imali na početku, i apelujemo na ujedinjenje svih patriotskih snaga u Srbiji.“, rekao je Nikola Demir, poverenik omladine SD Beograd, dodajući da strašni čin spaljivanja moštiju svetitelja nije zastrašio naš narod, već ih je samo učinio jačim.
Nakon Demira, pristunima se obratio Goran Mladić, član predsedništva Srpske desnice i bratanac velikog srpskog heroja, generala Ratka Mladića.
„Dok su se drugi vodili oružijem i mržnjom, samo sa ciljem da nas unište, mi smo bili vođeni, kao i danas, ljubavlju prema našoj otadžbini Srbiji. I to je ono što spaja sve Srbe ovde u Srbiji, i Republici Srpskoj, širom sveta, i svuda gde se ponosno krste sa tri prsta. Sveti Sava je ideal na kome se srpski narod oblikovao, on je bio taj koji je srpskom narodu utemeljio put i učvrsnuo identitet.“

Na samom kraju obratio se predsednik Srpske desnice, Miša Vacić: „Kao što je nekada Sveti Sava mirio zavađenu braću,tako se danas Srbi moraju miriti, moramo braniti jedni druge, svoj narod od međusobnih svađa i podela. Put srpskog jedinstva je put koji nije lak. Neprijatelji srpskog jedinstva jesu oni koji na zavet srpske sloge gledaju sa prezirom i podsmehom. To su moderni naslednici Sinan paše, koji je spalio mošti Svetog Save. Mi u Srpskoj desnici prepoznajemo savremene „Sinan paše“, prepoznajemo ih i u srpskoj političkoj javnosti.“, istakao je Vacić. „Želimo da se ugledamo na Svetog Savu, da pratimo put pomirenja među braćom. Put sloge koji će nas povesti u zajedničku pobedu. Srpska desnica poziva sve pojedince, organizacije i pokrete koji su nacionalno i rodoljubivo opredeljeni na zajedničko delovanje. U našem jedinstvenom nastupu nalazi se pobedonosna sila i moć. Simbol ujedinjenja i uspešnog odupiranja neprijateljima srpske države je primer iz Studenice gde je Sveti Sava pomirio zavađenu braću i time spasao srpsku državu. Ono što je pre mnogo vekova uradio Sveti Sava mireći Srbe, želimo i možemo mi da uradimo. Zato danas, ispred najvećeg srpskog pravoslavnog hrama, pozivam sve na ujediljenje i sabornost. Na bratsko okupljanje u jedinstven nacionalni blok. I da se ponovo okupimo 10 maja, još brojniji, još jači, bez sujeta, zavisti i pohlepe, kod Vozarovog krsta, na Vračaru, gde se veruje da su spaljene mošti Svetog Save. Da na tom svetom mestu položimo vence i zapalimo sveće, u spomen na Svetog Savu, u spomen na sve žrtve našeg naroda, da jedni drugima pružimo ruku pomirenja i nastavimo zajedno borbu za odbranu Srbije.“ Biće značajnih promena u vojsci i policiji, najavio je danas predsednik Aleksandar Vučić. Više o tome saznajte OVDE. Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Miša Vacić: Desnica mora u vlast!
PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA