Najnovije

AMERIKANAC ŠOKIRAO EVROPU KONAČNIM PRIZNANJEM: "Vašingtonu je jasno da dijalog koji vodi EU o Kosovu neće funkcionisati!"

Profesor Univerziteta DŽons Hopkins Edvard DŽozef smatra da posete Metjua Palmera i Vesa Mičela Srbiji ne treba posmatrati kao pritisak oko pitanja Kosova.

Ilustracija (Foto: public/Pravda)

Isto tako, kako kaže, treba imati na umu da status kvo za Vašington nije opcija".
"Treba znati da je Vašingtonu jasno da dijalog koji vodi Evropska unija u Briselu očigledno neće funkcionisati", kazao je DŽozef za "Glas Amerike".
Na pitanje da li SAD imaju ambiciju ili plan da se pitanje Kosova reši ove godine, on je odgovorio da je "očigledno da će Kosovo biti pitanje broj jedan između Vašingtona i Beograda". 
"Nije jedino pitanje, ali jeste najvažnije. Pitanje priznanja ostaje otvoreno, a dalje insistiranje na statusu kvo nije stabilno i vodiće daljim incidentima. Ako izbije nasilje, situacija će biti još gora, a predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću će biti sve teže da dođe do razumnog zaključka, koji će voditi Srbiju ka Evropskoj uniji", ocenio je DŽozef. 
On je, u intervjuu koji će u celini "Glas Amerike" emitovati u ponedeljak, izneo i stanovište da "zamrznuti konflikt na Kosovu nije rešenje" i da "samo može da izazove dodatne konflikte i spreči Srbiju u ispunjenju cilja - da postane članica EU".
Sa kakvim priznanjem je NJujork Tajms šokirao svet, a tiče se Srbije i zločina na Kosovu saznajte OVDE.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA