Najnovije

STEFANOVIĆ: Zabranjeni svi politički skupovi u Hrtkovcima zarad mira građana (VIDEO)

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović navodi da su svi najavljeni politički skupovi u Hrtkovcima zabranjeni jer bi takva okupljanja mogla da dovedu do narušavanja javnog reda i mira, iako "u samim pozivima nema najave nasilja".

Stefanović (Foto: Jutjub)

Kako je objasnio, ustanovljeno je da je već došlo do uznemirenja građana ovog malog mesta.

Nebojša Stefanović je, gostujući u emisiji "Pravi ugao" Radio-televizije Vojvodine, istakao da on kao ministar policije nije pozvan da ocenjuje političku motivaciju jedne ili druge strane, već da proceni bezbednosni aspekt.

"Siguran sam da ima građana Hrtkovaca koji misle različito i koji bi se okupili na oba skupa. Procena MUP-a je da bi ti skupovi, ukoliko bi bili održani, bili štetni i zato su svi skupovi zabranjeni", objasnio je Stefanović.

Na kritike da policija ima prevelika ovlašćenja, kada je u pitanju okupljanje građana i izražavanje slobode govora, ministar unutrašnjih poslova je rekao da, po novom zakonu, policija nije državni organ koji donosi poslednju odluku o nekom skupu, već da je to Upravni sud, što je, kako je naveo, rešenje koje je liberalnije nego u nekim evropskim državama.

"Koliko znam, samo se predsednik Srpske radikalne stranke žalio na zabranu skupa, dok se druge stranke nisu žalile", rekao je Stefanović.

Upitan kako misli da spreči najavljeni dolazak radikala "preko njiva i livada", ministar je odgovorio da je nemoguće držati sve ulice i prostore oko sela, ali da misli da je teško da će se bilo ko probiti do centra Hrtkovaca.

Povodom kritika da je zabranom svih skupova postavio u istu vrednosnu ravan stavove SRS-a, DS-a i LSV-a o dešavanjima u Hrtkovcima, Stefanović je ponovio da nije ocenjivao vrednosne aspekte, nego šta je za građane Hrtkovaca najbolje kada je njihova budućnost u pitanju.

"Niko tu od njih ne misli šta ljudi u Hrtkovcima misle, nego se svi bore za glasove. Sa druge strane, kada bi sada krenuli da razlistavamo ko je šta rekao i razvrstavamo u kolone, opet bi došlo do podela, a stvarno ne znam da li bi bilo šta od toga značilo građanima Hrtkovaca", istakao je ministar unutrašnjih poslova.

Lazanski otkriva kako je "Pečora 2M" PVO sistem razbio Amerikance u Siriji. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA