Najnovije

USTANI ZA KOSOVO: Jedino borbom stičemo pravo na pobedu!

Izjava Aleksandra Vučića da je „Car Lazar izgubio Kosovo” predstavlja bestidan pokušaj sadašnjeg predsednika Srbije da sopstvenu krivicu za izdaju Kosova i Metohije svali na jednu od najsvetlijih ličnosti srpske istorije, te da obesmisli svaku borbu za slobodu, nezavisnost i celovitost Srbije — upozorava Narodna inicijativa USTANI ZA KOSOVO, čiji je cilj prikupljanje 100.000 potpisa građana za referendum protiv izdajničkog „pravno obavezujućeg sporazuma”.

Ustani za Kosovo

— Da Lazar nije pošao na Kosovo, nas bi Turci tim pre porobili, a mi Srbi bismo se osramotili za večnost. Ali, boreći se za Krst časni i Slobodu zlatnu, sačuvali smo obraz i stekli pravo na to da jednog dana povratimo Kosovo i Metohiju, što se i zbilo 1912. godine — navodi se u saopštenju Inicijative.

— Jedino borbom i spremnošću na žrtvu ćemo steći pravo da: a) pobedimo; b) ako, nekim slučajem, i izgubimo u ovoj bici, onda da povratimo Kosovo i Metohiju kad za to dođe vreme — upravo onako kako su to učinili naši preci. Nasuprot tome, nečinjenjem, to jest neborbom, saučestvujemo u izdaji. Ako pustimo da Kosovo ode, iz straha i bežanja od odgovornosti, onda pred Bogom i ljudima gubimo pravo da ga ikada više vratimo — poručuje Narodna inicijativa USTANI ZA KOSOVO!

Berić dobio najviše odlikovanje DNR. Snimak možete pogledati OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

Bonus video

Spot Inicijative “Ustani za Kosovo”

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA