Najnovije

GRČKI POLITIČAR: Srbi mogu vojno očistiti Kosovo za nekoliko dana

Janis Zografis, predsednik grčke partije Elasyn, kaže da bi srpska vojska mogla za nekoliko dana da vrati Kosovo i Metohiju pod svoju kontrolu i da NATO ne bi imao mogućnosti da interveniše i spreči to.

Zografis je govoreći na konferenciji “Evropski desničari o krizi na Kosovu” rekao da je Kosovo Srbija i da je ta teritorija kolevka srpske nacije što potvrđuju manastiri i istorija.

- Moja prva poseta Srbiji je bilo tokom rata 1999. kada je NATO kukavički napao Srbiju. Tada sam video ljude od čelika koji su spremni da pobede svakog neprijatelja – rekao je Zografis.

On je rekao da Srbija i danas odbija da uđe u NATO i uvede sanckije Rusiji što je čini suverenom u odnosu na Grčku.

- Grčka je protektorat i NATO marioneta koja je izgubila svaki suverenitet – kaže on.

Zografis je rekao da je Kosovo lažna država stvorena od NATO zemalja.

- NATO vodi rat u Urkajini i ne može da se bavi drugim ratom. Srbi mogu očisti Kosovo za nekoliko dana kao što bi mi Grci mogli da očistimo Severnu Makedoniju – rekao je on.

Na samom početku svog izlaganja Zografis je rekao da je “Kosovo Srbija, kao što je Makedonija Grčka”. Na pitanje novinara da pojasni izjavu jer se ne bi svi u Srbiji složili sa tim, on je rekao da arheologija dokazuje da je Makedonija uvek bila deo Grčke, a da je i sam nekadašnji predsednik Makedonije Kiro Gligorov priznao da današnji Makedonci nemaju veze sa Helenima.

Miša Vacić, domaćin skupa ispred Srpske desnice, rekao je da se sa gostom iz Grčke ne bi složio oko svega i da ima onih Srba koji Solun smatraju srpskim, ali da je mnogo bitnije ujediniti se oko zajedničkih ciljeva, a da je prioritet zaustaviti stavaranje Velike Albanije i da je to ono našta Srbi i Grci treba da zajedno rade.

Na skupu su učestvovali predstavnici desničarskih partija iz Grčke, Rumunije, Italije, Španije, Francuske, Nemačke i Velike Britanije.

Ispovesti komandanata ukrajinskih snaga: Istina o „kontranapadu“ koju svi kriju

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA